2010 szeptember.

Tovább fogy Peller Mariann!

Amióta az eszét tudja, küzdenie kellett a kilóival Peller Mariannak, aki kétségtelen, genetikailag hajlamos a hízásra. Soha nem gondolta, hogy ezt a hajlamot lehet befolyásolni, most azonban személyesen tapasztalja, bizony lehet, mégpedig egy távol-keleti gyógynövény kivonatával.

– Számodra a fogyókúra mikor vált testközeli megtapasztalássá?
– Gyerekkorom óta harcolok a kilóimmal, és még ma is emlékszem, 15 éves múlta, amikor belevágtam az első fogyókúrámba. Mindig is kerek, húsos kislány voltam, és ezt az alkati hátrányt hoztam magammal a felnőttkorba is. Bevallom, sokat gondolkodtam már rajta, hogy ez meghatározhatja-e majd az egész életemet.

– Ha testileg nem is, hiszen, ahogy látom, most is nagyon csinos vagy, de pszichésen, gondolom, mindenképpen, mert bizonyéra értek lelki traumák a súlyod miatt már gyermekkorodban.
– Tele vagyok ilyen jellegű sérelmekkel. Rengeteget csúfoltak, mert nem csak túlsúlyos voltam, de szemüveges és fogszabályzós is. Gyakorlatilag minden ponton lehetett kritizálni, ugyanis csúfolódások tárgyainak tárházát testesítettem meg. A környezetemben lévő gyerekek, a „pápaszemes búvártól” kezdve a „digi-dagi daganatig” számos mondókát el tudtak sütni irányomba.

ANNÓ A SZERELEM KÉSZTETETT FOGYÁSRA
– Mi történt tizenéves korod derekán, amikor belekezdtél életed első fogyókúrájába?
– Nagyon tetszett egy fiú a középiskolában… Elhatároztam, hogy a nyári szünet alatt lefogyok és majd, amikor visszamegyek ősszel a suliba, meghódítom.
– Sikerült?
– Igen. Akkor tapasztaltam meg először azt, hogy mennyire jót tesz az önbizalmamnak, ha megszabadulok a súlyfeleslegtől, ami ebben az esetben, ha jól emlékszem, mínusz 6 kilót jelentett. De hamarosan azt is megtapasztaltam, hogy amennyiben nem vigyázok, és nem figyelek oda nap mint nap arra, mennyit eszem és mennyit mozgok, akkor nagyon hamar visszajön a nehezen leadott súlytöbblet. Azóta gyakorlatilag folyamatosan küzdök az ellen, ami genetikailag egyértelműen kódolt az én esetemben, azaz a hízásra való hajlammal.

ISMÉT SIKERÜL FOGYNOM
– Fel lehet venni a harcot a genetikával szemben?
– Eddigi életem során azt tapasztaltam, hogy fel, de rettentően nehéz és kimerítő küzdelem. Nemrégiben viszont új erőt és hitet kaptam a tekintetben, hogy ez lehet másként is. Elkezdtem szedni egy természetes alapú hatóanyagot, a glabridint, ami az Ázsiában őshonos édesgyökér nevű gyógynövénynek a kivonata, és ennek köszönhetően újra beindult a már nagyon régóta megrekedt fogyásom.
– Pusztán csak ettől a hatóanyagtól, vagy valamit változtattál az életmódodon is?
– Amikor az RTL Klubhoz kerültem, megkaptam Katus Attilát személyi edzőnek, és vele átalakítottuk az életmódomat, aminek köszönhetően 10 kilót sikerült lefogynom. De ezen a ponton megállt a fogyás, annak ellenére, hogy továbbra is szénhidrátszegényen táplálkozom és rendszeresen mozgok. Több technikát is bevetettem, hogy újra elinduljon ez a folyamat, de hiábavaló volt, egészen mostanáig, amikor is elkezdtem fogyasztani az említett glabridin nevű hatóanyagot és már újabb kilóktól sikerült megszabadulnom.

A HÍZÁSRA VALÓ HAJLAM BEFOLYÁSOLHATÓ
– Ez egy olyan kivonata az édesgyökérnek, amelyről számos kísérlet kimutatta, hogy képes kedvezően befolyásolni a hízásra hajlamosító gének működését és a zsírégetésért felelős enzimek aktivitását. Saját magamon tapasztalom, hogy ez így, hiszen ahogy említettem, továbbra is azt az életmódot folytatom, amit egy ideje már magamévá tettem és ennek a hatóanyagnak a segítségével, úgy tűnik, sikerül feloldani a szervezetem genetikai ellenállását.
– Mi volt számodra a hívó szó ahhoz, hogy alkalmazd ezt a kivonatot?
– Egyrészt az, hogy természetes alapanyagról van szó, másrészt pedig az, hogy a gének működését lehet vele befolyásolni. Ilyenről még nem hallottam, és vonzónak találom, hiszen nálam valóban ez jelenti a kulcsproblémát, nem pedig a mértéktelen evés.
– Kinek szeretnél megfelelni a súlyoddal, magadnak vagy a barátságtalan képernyőnek, ami mindenkit jó néhány kilóval többnek mutat, mint amennyi valójában?
– Azért szeretnék tovább fogyni, mert vágyom arra az érzésre, hogy úgy mehessek végig a strandon, hogy nem kell takargatnom a combjaimat és a csípőm környékét. Ezt szeretném megtapasztalni még ebben az életemben, ha lehetséges. (Forrás: Képes Újság)


Peller Mariann – Az Édesgyökérben hisz.

A fogyás szerintem 70 százalékban attól függ, mi kerül a tányérunkra, 30 százalékban pedig a testmozgás határozza meg! Kipróbáltam már különféle italporokat, amiket vacsora helyett kellett kortyolgatni, se sajnos ez nem volt elegendő, minden este nagyon vágytam még valami finomságra. Általában odafigyelek arra, hogy kevés zsírt és szénhidrátot egyek. Az Atkins-diétával ugyan lefogytam, de idővel sajnos vissza is kúsztak a kilók. Most sem eszem már szénhidrátot este 6 után, ha nagyon korog a gyomrom, felszeletelek egy répát vagy iszom egy koffeinmentes tejeskávét. Egy hónapja édesgyökér-kivonatot tartalmazó kapszulát szedek, és nagy meglepetésemre már majdnem 3 kilót fogytam! A kollégáim is mondják: olyan, mintha vékonyabb lennék. És szerencsére ezúttal a kritikus testtájakról is olvas a felesleg!

A 2 testŐr ez alkalommal Peller Mariannt
kísérte el egy közös edzésre
.

Gyökértől fogy Peller Mariann
BUDAPEST – Először nem hitte, de kipróbálta, és úgy látszik, működik. Pedig Peller Mariann nem az a nádszálvékony alkat, aki bármit megehet, mégis fogy. Folyamatosan diétázik, mozog, és most elárulja, mit szed a karcsúság érdekében.

– Szkeptikus voltam, mert eddig nekem egyetlen tabletta sem hatott – mondja Mariann. – Az étvágycsökkentő tablettától farkaséhes lettem. Most viszont már negyedik hete szedem az édesgyökér-kivonatot tartalmazó kapszulát, és ez működik. A harmadik héten indult el szépen lassan a fogyás.

Az édesgyökér kivonata egy flavonoidfajta, ami állítólag képes kikapcsolni a hízásra hajlamosító gént, illetve elnyomja a működését, bizonyos tulajdonságait. Valószínűleg a magyarázatom nem túl tudományos, de legalább érthető. A karomon és combomon látszott először a fogyás, amiért úgy küzdök az edzésen, hogy megőrülök. Mariann a tabletta mellett sem lustult el, ugyanúgy, ahogy eddig, heti három-négy alkalommal jár konditerembe.

– Pedig a kedvenc sportom az alvás! – nevet Mariann. – Igazából a tárogatást szeretem, ami a far- és a külső combizmot erősíti. Annak, aki a fekvőtámaszt kitalálta, csak gratulálni tudok! Azt utálom! Állítólag ez az édesgyökér kivonat akkor is hat, ha nem csinálsz semmit. De én azt hiszem, soha nem szabad nagy szénhidrátadagokat magunkba tömni, és zsíros kajákban tobzódni.Ha édességre vágyom, a saját készítésű krémtúrómból – sovány túró, tejföl, édesítőszer, gyümölcs – eszem fagyigombócnyi mennyiséget. (forrás: Blikk)