Csírák

Kinek és miért? A csírák fogyasztásának egészségre gyakorolt hatása egyedülálló a növényvilágban! Ezek az apró kis hajtások ugyanis a kifejlett növény eszenciáját tartalmazzák, bennük van mindaz az életerő és tápanyag, ami a magból származik, és amelyre a csírából fejlődő növénynek egész életében szüksége van. Ezekre a vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelelmekre, ballasztanyagokra, enzimekre, növekedési hormonokra, illóolajokra különösen a téli hónapokban van szüksége a szervezetnek, hogy meg tudja őrizni egészségét. A csírákban lévő anyagok, az A-, B-komplex-, C-, D-, E-, G-, H-, K-, U-vitaminok, kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén és jód mind természetes, azaz a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható formában vannak jelen. Ennek köszönhetően kis adag csírával is nagy tápértéket vihetünk szervezetünkbe. A piciny hajtásokban lévő enzimek komplex katalizátorok, amelyek ellenőrzik a szervezet kémiai reakcióit. A magok enzimjei csírázáskor megszaporodnak, keményítőjük cukorrá alakul át, fehérjéjük aminosavakká, zsírjuk zsírsavakká bomlik. Röpke 2 órás csíráztatás után a magok C-vitamin-tartalma akár 27-szeresére, karotin tartalma 2000%-kal, B-vitamin-tartalma 50%-kal, E-vitamin-tartalma 120%-kal nőhet. Mindezt a csíra magba szívja, ennek köszönheti tápanyaggazdagságát. A biocsírák jó salaktalanító hatása kitűnő segítség a szervezet regenerálódási folyamataiban. A csírák 25%-kal több kalóriát tartalmaznak, mint a hús, de nem hizlalnak, mert nincs bennük zsír, koleszterin, antibiotikum, hormon, és teljes egészében emészthetőek. Mivel “élő élelmiszerek”, azonnali energiát adnak.

Kinek és miért?
A csírák fogyasztásának egészségre gyakorolt hatása egyedülálló a növényvilágban!
Ezek az apró kis hajtások ugyanis a kifejlett növény eszenciáját tartalmazzák, bennük van mindaz az életerő és tápanyag, ami a magból származik, és amelyre a csírából fejlődő növénynek egész életében szüksége van.
Ezekre a vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelelmekre, ballasztanyagokra, enzimekre, növekedési hormonokra, illóolajokra különösen a téli hónapokban van szüksége a szervezetnek, hogy meg tudja őrizni egészségét.
A csírákban lévő anyagok, az A-, B-komplex-, C-, D-, E-, G-, H-, K-, U-vitaminok, kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén és jód mind természetes, azaz a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható formában vannak jelen. Ennek köszönhetően kis adag csírával is nagy tápértéket vihetünk szervezetünkbe.
A piciny hajtásokban lévő enzimek komplex katalizátorok, amelyek ellenőrzik a szervezet kémiai reakcióit. A magok enzimjei csírázáskor megszaporodnak, keményítőjük cukorrá alakul át, fehérjéjük aminosavakká, zsírjuk zsírsavakká bomlik.

Röpke 2 órás csíráztatás után a magok C-vitamin-tartalma akár 27-szeresére, karotin tartalma 2000%-kal, B-vitamin-tartalma 50%-kal, E-vitamin-tartalma 120%-kal nőhet. Mindezt a csíra magba szívja, ennek köszönheti tápanyaggazdagságát.
A biocsírák jó salaktalanító hatása kitűnő segítség a szervezet regenerálódási folyamataiban.
A csírák 25%-kal több kalóriát tartalmaznak, mint a hús, de nem hizlalnak, mert nincs bennük zsír, koleszterin, antibiotikum, hormon, és teljes egészében emészthetőek.
Mivel “élő élelmiszerek”, azonnali energiát adnak.

1–24 termék, összesen 28 db