0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Oreganol Omega-3 olaj (20ml)

Oreganol Omega-3 olaj (20ml)

3.900 Ft

Omega-3 halolaj és Oregano olaj 4:1 arányban!
Az oregánót a hagyományos kínai orvoslásban és népgyógyászatban gyógynövényként használták, és használják ma is láz, hányás, hasmenés, sárgaság és a legkülönfélébb bőrbetegségek, sebek kezelésére. Európában főleg emésztésserkentőnek, köhögések, megfázások, influenza és mellkasi fájdalmak esetén köptetőként, valamint ízületi gyulladások enyhítésére és a menstruáció serkentésére fogyasztották.
Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya helyreállítja a gyulladásos folyamatokat, javítja a sejtek normál működését, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, vastagbélrák kockázatát.

Leírás

Omega-3 halolaj és Oregano olaj 4:1 arányban!

Szurokfű (Oregano, Origanum vulgare):

Az ókorban is elismert gyógy- és fűszernövény.
Ott a helye a gyógyszeres polcon!

“A szurokfűben található esszenciális olaj a legerősebb növényi eredetű antiszeptikus anyag, amit valaha is ismertek, 26-szor aktívabb, mint a (szintetikus) fenol.” (W.H. Martindale).
A természetes fenol, amelyet karvakrol néven ismerünk. A szintetikus fenolokat, mint például a karbolsav, sebészeti eszközök sterilezésére használják a kórházakban, de a szurokfűben található karvakrol még ennél is többet tud: hatalmas erejű antiszeptikus szer!

Az oregánót vagy másik nevén szurokfüvet a hagyományos kínai orvoslásban és népgyógyászatban gyógynövényként használták, és használják ma is láz, hányás, hasmenés, sárgaság és a legkülönfélébb bőrbetegségek, sebek kezelésére. Emellett az egyik legnépszerűbb fűszernövényünk, hiszen ételeinknek utánozhatatlan ízt kölcsönöz.

Európában főleg emésztésserkentőnek, köhögések, megfázások, influenza és mellkasi fájdalmak esetén köptetőként, valamint ízületi gyulladások enyhítésére és a menstruáció serkentésére fogyasztották.

Az emésztésre gyakorolt kedvező hatást az biztosítja, hogy a szurokfű nyugtatja az emésztőrendszer sima izmait, emiatt görcsoldó tulajdonsággal is rendelkezik.
Emellett az emésztőrendszer egyes parazitáinak a megszüntetésére is alkalmas lehet.
A szurokfű legaktívabb természetes hatóanyaga a karvakrol, amely elősegítheti a nyálkás váladékok felszakadását.

Enyhítheti az orrmelléküreg- és a tüdőgyulladás kellemetlen tüneteit, eltüntetheti a szemölcsöket. Az Oreganol a szurokfű olaja mellett tartalmazza még a kendermag olaját, ami közismerten gazdag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. A telített zsírsavak telítetlen zsírsavakkal (egyszeresen telített zsírsavakkal és többszörösen telített zsírsavakkal) való helyettesítése az étrendben hozzájárulhat a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.

Gyógyászati felhasználása:

– Idegerősítő, fejfájás elleni, nyugtató hatású, fájdalomcsillapító.
– Már az ókortól köhögéscsillapító szerként is ismert volt.
– A szurokfűolajjal óvták meg az ételeket a mikrobás fertőzésektől.
– A szurokfűolaj erős antioxidáns.

Legfontosabb hatóanyagai:

Rendkívül erős hatású természetes antiszeptikus anyagok!
– Karvakrol (természetes karbolsav), amely gátolja a baktériumok, gombák, vírusok szaporodását.
– Timol (természetes monoterpén karbolsav), amely fertőtlenítő hatású, elsősorban a gombák szaporodását gátolja.

Kísérletek:

Penészgombákat és Staphylococcus baktériumokat kezeltek esszenciális olajokkal, illetve antibiotikumokkal.
A vizsgálati eredmények drámaiak voltak. Minden esetben az esszenciális olajok sokkal hatékonyabbnak bizonyultak a kórokozó mikroorganizmusok elpusztításában, mint az antibiotikumok. Ez az aromás esszencia (szurokfű) majdnem mindig a vezető helyen áll. A legaktívabb olajok között a szurokfű a legkiválóbb a legkiválóbbak között.

Az Oreganol belső alkalmazása:
– Megfázás és influenza.
Erősíti az immunrendszert.
Segít csökkenteni a megfázás és az influenza különböző fajtáinak tüneteit, csökkenti a (nyálkahártyák) vérbőségét/duzzadtságát, az izomfájdalmat, a lázat és a fejfájást.
– Torokfájás, légcsőhurut, tüdőgyulladás.
Csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat, mind a bakteriális, vírusos, gombás fertőzéseket is segít leküzdeni.
Köhögéscsillapító tulajdonságú.
– Ínyfertőzések és fogfájás.
– Emésztési problémák.

Az Oreganol külső alkalmazása:
– Láb- és körömgombásodás.
– Candida.
– Ízületi fájdalmak és gyulladások.
– Hajkorpásodás és bőrviszketés, aknék.
– Rovarcsípések, horzsolások.
– Fülfertőzések.

Bízhat a szurokfűolaj minőségében!
– Magas karvakrol tartalmú: 75%.
– Bizonyítottan tiszta: természetes alapanyagból, és mentes az adalékanyagoktól és a vegyszerektől.
– Származása: az Oreganol a legjobb szurokfűből készült.
– Organikus alapú: Az Oreganolban használt kendermag olaj gazdag telítetlen zsírsavakban.
– Erős: az Oreganol erős, 1:4 arányszámú szurokfűolajat tartalmaz a kendermag olaj mellett.

——————

Zsiradékok csoportosítása:
Az egészséges étrend összeállításánál nemcsak a teljes zsírmennyiség a fontos, hanem a különféle zsírsavak milyensége és aránya is.
A zsírsavakat 3 fő csoportra tudjuk osztani, annak alapján, hogy kémiai felépítésükben tartalmaznak-e kettős kötéseket.

Ennek értelmében beszélhetünk:
– Telített zsírsavakról.
– Egyszeresen telítetlen zsírsavakról.
– Többszörösen telítetlen zsírsavakról.

Transzzsírok:
– Transzzsírok a természetben csak a kérődző állatok emésztése során keletkeznek, a növényi olajok részleges hidrogénezése, finomításakor és keményítésekor, valamint sütéskor, az olaj túlhevítése alkalmán jönnek létre.
Fogyasztásukat ajánlott csökkenteni!!!
– WHO – napi energiabevitel maximum 1%-a származhat transzzsírokból nemzetközi táplálkozási ajánlások ennél magasabb szintet, az energiabevitel maximum 2%-t javasolják.

Káros transzzsírsavak:
– Túl zsírosak a kelet-európai gyorsételek:
Kelet Európa – Magyarország, Bulgária, Csehország, Lengyelország – különösen rossz eredményt ért el a felmérésben, a KFC itt vásárolt sült csirkeszárnya és sült krumplija a teljes zsírtartalomhoz viszonyítva 29-34 %-nyi transzzsírsavat tartalmazott, ami legalább annyira rossz arány, mintha ugyanezt a menüt az Egyesült Államokban vásároltuk volna. A Magyarországon mért pontos érték 32% volt.

Napi ajánlott zsírbevitel:

– A napi bevitt kalória 30-40%-ban kell, hogy zsírból álljon.
– Például, ha napi igényünk 2000 kalória, (átlagos felnőtt ember napi energiaszükséglete), akkor az ajánlott zsírbevitel 78-91 g között mozog.
– Általánosságban: 1 g zsírt jelent testtömeg kilogrammonként naponta, de maximum 80 g.

Transzzsírok káros hatásai:
– 1 g helyett 5 g transzzsírsav napi bevitel esetén —> 23%-al nagyobb eséllyel alakulnak ki szív- és érrendszeri problémák.

– A transz-zsírsavak fokozzák a szív- és érrendszeri betegségek, az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát, kedveznek egyes gyulladások, az inzulinrezisztencia, a hasi elhízás, a szívritmuszavarok, a cukorbetegség és bizonyos daganatos betegségek kialakulásának is, így a transzzsírsav fogyasztásból eredő egészségügyi kockázat mértékének csökkentése, illetve az élelmiszerek transz-zsírsav mennyiségének kontrollja prevenciós feladat.

Omega 3 zsírsavak:
– Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3 lenne, de sajnos ehelyett az 1:15, sőt az 1:30 arány.
– A szervezet biológiai, genetikai fejlődése nem tudja követni a modern élelmiszerek által megtestesített táplálkozást.
– Ajánlott napi fogyasztás: 2 000 mg Omega-3, 6 000 mg Omega-6.

Mi az oka a rossz Omega-3:Omega-6 aránynak?
– Növényi és állati zsíradékok, vaj, margarin, disznó-, kacsa-, libazsír Napraforgó-, oliva-, kukorica-, repceolaj.

Miért fontos számunkra az 1:3 vagy annál jobb Omega-3:Omega-6 arány?

– Az omega-6 túlsúlya csökkenti a sejtmembrán átjárhatóságát.
– Az étrendi omega-6 linolsav (LA) a szervezetben omega-6 arachidonsavvá (AA) alakul át, amelyet a sejtmembránjaink tárolnak. Az omega-6 arachidonsavból (AA) előállított bioaktív alkotóelemek felelősek mind az akut gyulladás megindításáért, mind a krónikus gyulladás folytatódásáért a szervezetben, ami számos életmóddal kapcsolatos egészségügyi problémát okozhat.
– Az omega-6 erősíti, míg az omega-3 gátolja a gyulladásos folyamatokat.
– Az omega-3 zsírsavak a sejtjeinken belül több jelátviteli folyamaton keresztül csökkentik a gyulladásos folyamatokat.

– A gyulladás a test azonnali reakciójának része a fertőzésre vagy sérülésre, de az ellenőrizetlen gyulladás károsítja a szöveteket. Valójában a kontrollálatlan gyulladás fontos szerepet játszik olyan betegségek patológiájában, mint az asztma, reumás ízületi gyulladás és az atherosclerosis. Az omega-3 zsírsavak azon képessége, hogy befolyásolják az arachidonsav anyagcserét, a javasolt gyulladásgátló hatásuk középpontjában áll.

A különböző betegségekben az alábbi arányok átlépése esetén drasztikusan megnő a kockázat:
– Rheumatoid arthritis Ω3/Ω6 1/3.
– Asztma Ω3/Ω6 1/5.
– Szív- és érrendszeri betegségek Ω3/Ω6 1/4.
– Vastagbélrák Ω3/Ω6 1/3.

Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya:

– Helyreállítja a gyulladásos folyamatokat.
– Javítja a sejtek normál működését.
– Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Összetevők:
Omega-3 halolaj, AquaCelle GP1 (kókusz olaj, oliva olaj, citrus olaj, poliglicerol-poliricinolát, zsírsavak mono- és digliceridjei, lecitin, E-vitamin), oregáno (szurokfű) olaj.

Tápanyagok az ajánlott napi bevitelben:

20 ml
Energiatartalom 0 g
Fehérje 0 g
Szénhidrát 0 g
Cukor 0 g
Zsír 14,72 g
Telített zsírsav 3,84 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav 3,84 g
Töbszörösen telítetlen zsírsav 7,04 g
Nátrium 0 g

Javasolt adagolása:
– Külsőleg:
Felnőtteknek: Naponta 10-20 csepp többször is alkalmazható az érintett területen.
– Belsőleg, szájon keresztül:
Felnőtteknek: Fertőzések kezelésére 5 csepp, naponta 3-5 alkalommal. Megelőzésképpen 1-3 csepp javallott naponta.
Cseppentse az Oreganol-t a szájába, majd igyon utána folyadékot, vagy keverje el gyümölcslében, tejben!

Kiszerelés:
– 20 ml.