0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Omega-3 Top List Natural oil Collection (5x100ml)

Omega-3 Top List Natural oil Collection (5x100ml)

10.900 Ft

A doboz tartalma:
Omega-3 Top List Len magolaj (100 ml)
Omega-3 Top List Chia magolaj (100ml)
Omega-3 Top List Kender magolaj (100ml)
Omega-3 Top List Dió magolaj (100ml)
Omega-3 Top List Repce magolaj (100ml)

Leírás

A doboz tartalma:
Omega-3 Top List Len magolaj (100 ml)
Omega-3 Top List Chia magolaj (100ml)
Omega-3 Top List Kender magolaj (100ml)
Omega-3 Top List Dió magolaj (100ml)
Omega-3 Top List Repce magolaj (100ml)

—————————————-

Omega 3 zsírsavak:
OMEGA-3 videó!

– Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3 lenne, de sajnos ehelyett az 1:15, sőt az 1:30 arány.
– A szervezet biológiai, genetikai fejlődése nem tudja követni a modern élelmiszerek által megtestesített táplálkozást.
– Ajánlott napi fogyasztás: 2 000 mg Omega-3, 6 000 mg Omega-6.

Mi az oka a rossz Omega-3:Omega-6 aránynak?
– Növényi és állati zsíradékok, vaj, margarin, disznó-, kacsa-, libazsír Napraforgó-, oliva-, kukorica-, repceolaj.

Miért fontos számunkra az 1:3 vagy annál jobb Omega-3:Omega-6 arány?

– Az omega-6 túlsúlya csökkenti a sejtmembrán átjárhatóságát.
– Az étrendi omega-6 linolsav (LA) a szervezetben omega-6 arachidonsavvá (AA) alakul át, amelyet a sejtmembránjaink tárolnak. Az omega-6 arachidonsavból (AA) előállított bioaktív alkotóelemek felelősek mind az akut gyulladás megindításáért, mind a krónikus gyulladás folytatódásáért a szervezetben, ami számos életmóddal kapcsolatos egészségügyi problémát okozhat.
– Az omega-6 erősíti, míg az omega-3 gátolja a gyulladásos folyamatokat.
– Az omega-3 zsírsavak a sejtjeinken belül több jelátviteli folyamaton keresztül csökkentik a gyulladásos folyamatokat.

– A gyulladás a test azonnali reakciójának része a fertőzésre vagy sérülésre, de az ellenőrizetlen gyulladás károsítja a szöveteket. Valójában a kontrollálatlan gyulladás fontos szerepet játszik olyan betegségek patológiájában, mint az asztma, reumás ízületi gyulladás és az atherosclerosis. Az omega-3 zsírsavak azon képessége, hogy befolyásolják az arachidonsav anyagcserét, a javasolt gyulladásgátló hatásuk középpontjában áll.

A különböző betegségekben az alábbi arányok átlépése esetén drasztikusan megnő a kockázat:
– Rheumatoid arthritis Ω3/Ω6 1/3.
– Asztma Ω3/Ω6 1/5.
– Szív- és érrendszeri betegségek Ω3/Ω6 1/4.
– Vastagbélrák Ω3/Ω6 1/3.

Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya:

– Helyreállítja a gyulladásos folyamatokat.
– Javítja a sejtek normál működését.
– Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Kiszerelés:
– 5x100ml.