0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Omega 3-6-9 kendermag olaj (500ml)

Leírás

A Kendermag pozitív hatásai olajban.

Kendermag – Az ezerarcú növény.

A “kétoldalú” zsírok:
Míg az egyik fajta zsír kimondottan hízlal, és anyagcsere-zavarokat okoz, érelmeszesedést, szívinfarktust, szervelzsírosodást, máj- és epefunkciós zavarokat, reumát, ízületi megbetegedéseket, és akár daganatképződést is kiválthat, addig a másik típusú megakadályozza ugyanezen betegségek kialakulását, illetve segíthet meggyógyítani a már meglévő betegségeket.
A Földön élő több mint 3 millió ehető növény közül nincs még egy olyan, amelyenek táplálkozási értéke összehasonlítható lenne a kendermagéval. A kendermag az összes olyan fehérjét, esszenciális zsírsavat és étkezési rostot tartalmazza, amely szükséges ahhoz, hogy az ember hosszú hetekig túléljen valamilyen kritikus helyzetet (pl. intenzív fogyókúrát).
A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. omega-3 zsírsavaknak, vagy másnéven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz linolénsavnak.
A kendermag emellett jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van.

Az aminosavak kiemelkedő jelentőségűek az élővilág számára, mivel a fejérjemolekulák építőkövei.
Az emberi testben 25 féle aminosav található, ezek közül 20 fehérjeépítő. A szervezet a fehérjéinek és nitrogéntartalmú alkotórészeinek felépítéséhez, és ezek újraképzéséhez szükséges aminosavakat a táplálék fehérjéi adják. A kendermagban lévő fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetőek.

A kendermag pozitív hatásai:
– Csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet, segít megelőzni a szív- és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást.
– Elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt, kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt.
– Erősíti az immunrendszert.
– Agyműködést serkentő (fehérjepótlás az agyban).

Ideális az Omega-3:Omega-6 arány a Kendermagolajban:
OMEGA-3 videó:

– Az egyedüli magolaj, amelyben szinte nincsenek telített zsírsavak, viszont közel 90%-ban telítetlen zsírsavakból áll. A természetben egyedülálló összetételben Omega-3 zsírsavakat 15-20%-ban, Omega-6 zsírsavakat 50-60%-ban tartalmaz. Ez a 1:3 arány rendkívül kedvező az emberi szervezet számára. A kendermag olaj ezen felül átlagosan 13%-ban tartalmaz Omega-9 zsírsavat is. (olíva-, repce-, kukoricaolaj és a dió).
– Az emberek csupán 5%-ánál megfelelő az omega-3 és az omega-6 arány! A maradék 95%-nál az omega-3 és az omega-6 aránya nem megfelelő! Javításra szorul!
– A helyes arány fenntartásához ideális a kendermagolaj fogyasztása!

A kendermag olajnak egyszerű a felhasználása:
– Mivel a kendermag olaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal.
– Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele, vagy egyszerűen kortyolgathatja.

Összetevők:
Hidegen sajtolt kendermag olaj.

Kiszerelés:
– 500 ml.