0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

N.I.C.S. – Szabalpálma kivonat (10 komponens) – 1 éves adag / 365 kapszula

N.I.C.S. – Szabalpálma kivonat (10 komponens) – 1 éves adag / 365 kapszula

35.520 Ft

2 960 Ft / hó


Az itt látott étrend-kiegészítő megkapta az Érték és Minőség Nagydíjat. Ezzel együtt már 20 termékünk érdemelte ki ezt a megtisztelő védjegyet, amely garancia a minőségre valamint arra, hogy a lehető legjobb étrend-kiegészítőt használja egészsége megőrzése érdekében.


10 komponens: Szabalpálma kivonat, Tökmag, Csalán, Inulin és élőflóra (Frutafit® Inulin IQ), Probiotikum és Prebiotikumok (Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophilus).

Leírás

Szabalpálma:

Az utóbbi idők egyik legsikeresebb gyógynövénye a szabalpálma, más néven fűrészpálma. Észak-Amerika délkeleti részén honos, 2-3 méter magasra növő pálmaféle. Az Amerikai Egyesült Államokban gyomnövénynek tartották, valódi értékeit azonban Európában fedezték fel. Az észak-amerikai indiánok táplálékként és különféle kezelésekre alkalmazták a növény termését. Napjainkban szárított, fekete színű termését, illetve annak kivonatát alkalmazzák.


Tökmag:

Mint annyi más értékes növényt, a tököt is Amerika felfedezésének köszönhetjük, ma már az egész világon elterjedt. Az emberek egyik közkedvelt csemegéje. A magból préselt értékes olajat előszeretettel használják fel többek közt a konyhában, hidegen sajtolt változatát pedig kozmetikumok és gyógyszerek alapanyagaként alkalmazzák. A természetben előfordulva magas vitamin- és ásványi anyag tartalommal rendelkezik, amelyek igen fontosak szervezetünk számára.


Csalán:

Mindenki ismeri a csalán kellemetlen csípését, így sokan megkérdőjelezik, ha gyógynövényként emlegetik. Magas termetű 50-150 cm magas, csalánszőrökkel borított évelő növény. A csalán leveleit gyűjtik, a levelét és a gyökerét hasznosítják. A természetben előfordulva tartalmaz olyan ásványi anyagokat, mint a vas és a szelén, valamint sok A-provitamint és K-vitamint tartalmaznak. Utóbbi kettő vízzel nem vonható ki.

Érdekesség:
A csalánt már azelőtt felhasználta az ember, még mielőtt gyógynövényként megismerte volna. “Olyan erős mint a vászon”: csalánból szőtt halotti leplek kerültek elő dániai ásatások során talált bronzkori sírokból. Évszázadokra nyúlik vissza gyógyászati felhasználása is, amikor is i. e. 3. században Hippokratész görög kortársai a csalán leveleit külsőleg skorpiócsípések és kígyómarások kezelésére, belsőleg pedig növényi mérgezések gyógyítására alkalmazták. A XIX. század környékén a csalán főzetét erőszeretettel alkalmazták hajnövesztő szerként. A korai európai herbalisták csalánlevélteával gyógyították a köhögést és a tuberkulózist, valamint a skorbut és a vérzések csillapítására is használták. A csalán gyógyító hatását az indián asszonyok is ismerték és alkalmazták, ezt a tudást az első telepesek is átvették. A XIX. század eklektikusai elsősorban vizelethajtóként, valamint a vese és a húgyhólyag megbetegedéseire alkalmazták.


Inulin és élőflóra / Probiotikum és Prebiotikum:

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

Probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya.
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7-9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95-98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?
c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?
– A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
– Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
– A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
– Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.
– Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.


Hatóanyagok (1 kapszulában):

Szabalpálma kivonat: 320 mg
Tökmag: 50 mg
Csalán: 50 mg
Frutafit® Inulin IQ: 6,25 mg
Lactobacillus casei: 6×109 c.f.u. / 200 mg
Lactobacillus acidophilus: 5×109 c.f.u. / 200 mg
Lactobacillus brevis: 2,5×109 c.f.u. / 200 mg
Lactobacillus plantarum: 2×109 c.f.u. / 200 mg
Bifidobacterium longum: 1×109 c.f.u. / 200 mg
Streptococcus thermophilus: 5×108 c.f.u. / 200 mg

*NRV (nutrient reference value): Táplálkozási referencia érték.

OGYÉI szám: 15864/2015.