0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

N.I.C.S. – Cocoa Blend Diet Shake (21 komponens) – 20 tasak / 20 napi adag

Sold

N.I.C.S. – Cocoa Blend Diet Shake (21 komponens) – 20 tasak / 20 napi adag

25.500 Ft

Az itt látott étrend-kiegészítő megkapta az Érték és Minőség Nagydíjat. Ezzel együtt már 20 termékünk érdemelte ki ezt a megtisztelő védjegyet, amely garancia a minőségre valamint arra, hogy a lehető legjobb étrend-kiegészítőt használja egészsége megőrzése érdekében.


21 komponens: Glucomannan, Inulin, Kollagén, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus reuteri, Bifidobacterium breve, A-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, B7-vitamin, B9-vitamin, B12-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, K2-vitamin, Fehérje – WPC 80%, Kókuszvirág cukor, Gyümölcscukor, Holland kakaópor.

Elfogyott

Leírás


NICS Termék – Natural Immune Control System – N.I.C.S.


Fehérje – WPC 80%:

A tejsavó fehérje az egyik legmagasabb minőségű fehérje. Ezt használják a hivatásos sportolók az izmok növelésére és karbantartására. Ez a fehérje sem árban, sem minőségben nem hasonlítható össze a tejporral vagy a szójafehérjével.


Inulin:

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.


Ördögnyelv / Glükomannán:

Az ördögnyelv, másik nevén leopárdkontyvirág vagy konjakmannán Ázsia keleti részén őshonos növény. A meleget és a trópusi éghajlatot kedvelő, hosszúkás, évelő növény, melynek szárát és virágját egy húsevő növényhez lehetne hasonlítani. A növényt a föld alatt rejlő értékes gyökérgumójáért termesztik, ami elérheti akár a 23-25 centiméter átmérőt is. Ebből a gumóból nyerik ki a glükomannánt, aminek pozitív, jótékony hatásait már a VI. századtól alkalmazták a Távol-Keleten. A természetben előfordulva tartalmaz olyan ásványi anyagokat, mint a kalcium, vas, cink, magnézium és kálium. A kelet-ázsiai gyógynövény beceneve a “KILL KILO” nevet kapta, hiszen teljes egészében természetes rost, amely saját magának a háromszázszorosát is képes felszívni a vízből. A vízmegkötő képessége miatt a glükomannán a csökkentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzájárul a testtömeg-csökkenéshez.

Érdekesség:
Az ördögnyelvet a Japán konyhakultúra használja nagy előszeretettel. Az ördögnyelv gumóját felaprítják, kiszárítják, megőrlik, melyből konjak lisztet állítanak elő. Ebből a lisztből készítik a keleti piacon nagy népszerűségre szert tevő shirataki tésztát.


Kókuszvirág cukor és gyümölcscukor:

A kellemes édes ízért a kókuszvirágból nyert édes nektár, valamint a gyümölcsökből kinyert kivonatok a felelősek. Így tudtuk elérni azt a harmonikus, telt ízt, amely jellemzi a termket. Az édesítésnél figyelemmel voltunk arra, hogy a kalóriatartalom alacsony legyen, így finomított cukrot a termék nem tartalmaz, valamint egy tasak energiatartalma mindösszesen 112 KCal. Cégünk a bélflóra szempontjából a Steviát és Xilitet, jelen esetben, mint összetevőt nem támogatja, ezért ezeket a készítmény nem tartalmaz.


Holland kakaópor:

Sovány kakaó, melynek ízvilága a kókuszvirág nektárral és a gyümölcscukorral együttes harmóniában alkotják a tökéletes csokoládé ízt. Ennek a hármas kombinációnak köszönhetően nem kellett hozzáadnunk mesterséges aromát és ízfokozókat.


A-, B2-, B6-, B7-, B9-, B12-, D-, E-, K2-vitamin:

Az egy tasakban lévő D-vitamin tartalom 500 NE, azaz a napi D-vitamin bevitel 250%-a. Az A-, B2-, B6-, B7-, B9-, B12-, E- és K2-vitaminok mennyisége a felnőtt ember számára meghatározott szükséges napi bevitel 50%-át biztosítja. Napi 2 tasak tartalmának elfogyasztásával tehát fedezzük a napi vitamin szükséglet 100%-át a felsorolt vitaminok vonatkozásában.


A-vitamin:

Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin. Ahhoz, hogy az emésztőcsatornából felszívódjon, zsírokra és ásványi anyagokra van szükség. Kétféle formában fordul elő az egyik az A-elővitamin, a másik az A-provitamin, amit karotinként ismerünk.

Legfőbb természetes forrásai:
Tej, tojás, sárgarépa, sárgadinnye, sárgabarack, sütőtök, spenót és az állati belsőségek (máj, vese, szív).

Miért fontos az A-vitamin?
Hozzájárul a nyálkahártyák, a bőr normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál vasanyagcserében, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában. Hozzájárul a normál látás fenntartásához, és az immunrendszer normál működéséhez.


B2-vitamin:

Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a normál látás, a vörösvérsejtek, a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez. A B2-vitamin hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, és a normál vasanyagcseréhez, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.


B6-vitamin:

A B6-vitamin – más néven piridoxin – egy vegyületcsoport, amelynek tagjai rokon szerkezetűek és együtt hatnak. A XX. század harmincas éveinek végén öt egymástól független laboratóriumban lett izolálva. Vízoldékony vitamin, szervezetünk az anyagcsere során nem tárolja, az emésztés után 8 órán belül kiürül.

Legfőbb természetes forrásai:
Búzakorpa, búzacsíra, sörélesztő, mák, káposzta, tej, tojás, marhahús.

Érdekesség:
A terhesség idején jelentkező hányinger elleni gyógyszerek közül sok B6-vitamint tartalmaz.

Miért fontos a B6-vitamin?
Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében és a normál cisztein-anyagcserében. A B6-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.


B7-vitamin:

Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a nyálkahártyák, a bőr és a haj normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, illetve a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.


B9-vitamin:

A B9-vitamin vagy más néven folsav vízben oldódó vegyület, amely valójában nem egyetlen, hanem több hasonló felépítésű és hatású pteridin-származék. A folsav felfedezéséhez dr. Lucy Wills anémiás embereken élesztővel végzett kísérletei vezettek az 1930-as években.

Legfőbb természetes forrásai:
A leveles zöldségek (kelbimbó, brokkoli, saláta, paraj), fekete szemű bab, máj, élesztő, földimogyoró, dió.


B12-vitamin:

Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, szerepet játszik a sejtosztódásban. A B12-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.


D-vitamin:

Zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A D3-vitamin a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben napfény hatására képződik. A D-vitaminnak van egy jellegzetessége: kialakulásához a bőrünket érő napsugárzásra van szükség, az ultraibolya sugarak egyikének különösen megvan az a képessége, hogy a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítsa. A vesék és a máj teszik teljessé az ultraibolya sugárzás pozitív hatását és adják meg a lehetőséget a D-vitamin számára, hogy kifejthesse tevékenységét és átalakulhasson aktív formájába. Sokan inkább hormonnak tekintik a D-vitamint, mint valóságos vitaminnak. Azon anyagok egyikének, melyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő.

Legfőbb természetes forrásai:
Halmájolaj, szardínia, hering, tonhal, lazac, tej és tejtermékek.

Miért fontos a D-vitamin?
A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.


E-vitamin:

Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben.

Legfőbb természetes forrásai:
Búzacsíra, szójabab, növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót, teljes gabonamagvak, tojás.

Miért fontos az E-vitamin?
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.


K2-vitamin:

A K-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A K2-vitamin természetes formában elsősorban baktériumos erjesztéssel készülő élelmiszerekben, például az érett sajtokban található meg. Továbbá állati eredetű élelmiszerekben fordul elő, mint például libamáj, libacomb és csirkemáj. A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban és a normál csontozat fenntartásában.


Inulin és élőflóra / Probiotikum és Prebiotikum:

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

Probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya.
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7-9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95-98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?
c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?
– A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
– Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
– A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
– Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.
– Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.


Hatóanyagok (1 tasakban):

Glucomannan: 1500 mg
Inulin: 1000 mg
Kollagén: 500 mg
Lactobacillus plantarum: 1,2×109 c.f.u.
Lactobacillus rhamnosus: 0,9×109 c.f.u.
Lactobacillus acidophilus: 0,45×109 c.f.u.
Lactobacillus reuteri: 0,3×109 c.f.u.
Bifidobacterium breve: 0,9×109 c.f.u.
E-vitamin: 6  mg *NRV 50%
B2-vitamin: 0,7 mg *NRV 50%
B6-vitamin: 0,7 mg *NRV 50%
A-vitamin: 400 mcg *NRV 50%
B9-vitamin: 100 mcg *NRV 50%
K2-vitamin: 37,5 mcg *NRV 50%
B7-vitamin: 25 mcg *NRV 50%
D-vitamin: 12,5 mcg *NRV 250%
B12-vitamin: 1,25 mcg *NRV 50%

*NRV (nutrient reference value): Táplálkozási referencia érték.