0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Natto Intenzyme DR kapszula (60db)

Natto Intenzyme DR kapszula (60db)

6.300 Ft

Késleltetett felszívódású kapszula!
A DR kapszula ellenáll a gyomorsavnak, így az összetevők a bélrendszerben szívódnak fel!
A Nattokináz használata nem csak a kialakult embólisa kezelése során ígéretes, de jó lehetőség lehet a vérrögök okozta problémák megelőzésére, mint például a stroke vagy a szívroham.

Leírás

Késleltetett felszívódású kapszula!
Támogatott enzimatikus védelem!

Enzimek:

Az enzimek a szervezetünkben lejátszódó minden folyamatban, így az emésztésben és kulcsszerepet játszanak. Az emésztőenzimek feladata, hogy elősegítsék a tápanyagok kémai lebontását. Kutatások bizonyították, hogy a kor előrehaladtával, az emberi szervezetben az enzimtermelés fokozatosan lelassul, az enzimszint csökken, mely krónikus betegségek kialakulásához vezethet.

Milyen enzimeket ismerünk?

– Emésztő.
– Transzportáló (szállító).
– Transzformáló (a tápanyagok átalakításában közreműködő).
– Metabolizáló (a tápanyagok lebontásában, felszívódásban segítő és kiválasztó).

A testsaját enzimek szabályozzák:
– Szabadgyök lekötését és szállítását.
– Az érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését.
– A vér folyékonyságát (trombózis megelőzése).
– A blokkolt idegvezetékek felszabadulását.
– A sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást.
– A sav-bázis háztartást.
– Az emésztést.
– A hormonrendszert.
– Az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény).
– A fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát.
– Az elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítését.

Mindennapi étkeink:

– A tejtermékek, olajak, magvak és diófélék zsírtartalma például viszonylag magas, s viszonylag magas a saját zsírjuk emésztését elősegítő lipáz koncentrációjuk.
– A szénhidrátokban dús ételekben, mint például a gabonafélékben több az amiláz és kevesebb a lipáz és a proteáz.
– A sovány húsokban tetemes mennyiségű proteáz van, katepszin formájában, és egy kis amiláz.
– Az alacsony kalóriatartalmú gyümölcsökben és zöldségekben kevesebb a fehérjét és a keményítőt emésztő enzim, ellenben sok a növényi rostok lebontásához szükséges celluláz nevű enzim.

Az ipari élelmiszerek enzimekben hiányosak!
A tartósítószerek és a tartósítási eljárások egy része, valamint a főzési hő 46°C felett tönkreteszi a táplálékainkban természetesen megtalálható enzimek nagy részét. Emiatt a szervezetünk arra kényszerül, hogy több enzimet termeljen.

Fogyasszunk nyers, enzimekben bővelkedő élelmiszereket! A nyers ételekben megtalálható enzimek segítik az emésztést. Ahhoz, hogy a táplálékból enzimekhez jussunk nyers élelmet kell fogyasztanunk. Ennek egyik fő oka, hogy az enzimek hő tűrése általában alacsony.

A húsokat ritkán fogyasztjuk nyersen, jellemzően átfőzzük, túlsütjük őket és ezzel a bennük található enzimeket károsítjuk.

A nyers húsokban található proteázok (fehérjebontó enzimek) megfelelő körülmények között elkezdik a húsok bontását, ami egyfajta előemésztésnek tekinthető. A nyershúsokat fogyasztó ember szervezetének kevesebb enzimet kell kiválasztania, így energiát spórol meg. Ez a folyamat adja például az eszkimók jó egészségi állapotának titkát, de a modern emberre ez csekély mértékben jellemző.

Krónikus betegségek:
Az összes halálozás 54%-át teszi ki a szív- és érrendszeri betegségek. Ezen belül a szívbetegségeket közvetlenül követi a stroke, mely az egyik vezető oka a felnőttkori rokkantságnak, és összességében a harmadik leggyakoribb haláloki tényező. A stroke megelőzhető főbb rizikófaktorai a dohányzás, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint elkerülésével vagy korai kezelésével.
Segítségünkre vannak olyan anyagok a táplálékainkban, melyek valamilyen módon gátolják a vérrögök kialakulását. Ilyenek a bioflavonoidok és bizonyos enzimek, például a nattokináz is.

Nattokináz:
A nattokináz enzimet a natto japán ételből vonják ki, más szója alapú ételben nem található. Ennek oka, hogy a nattokináz a főtt szójabab Bacillus subtilis natto baktériumtörzzsel való egyedi erjedési folyamat közben keletkezik.

Kutatás:
Az University of Chicago kutatója Dr. Hiroyuki Sumi 1990-es kutatásaiban megerősítést nyert, hogy a nattokináz enzik, vagy a natto élelmiszer orális alkalmazása enyhén fokozta a fibrinolitikus (a véralvadék lebontását elősegítő) aktivitást a plazmában.
Állatkísérletben érfestéses (angiográfiás) vizsgálattal megfigyelhető volt a mesterségesen létrehozott vérrögök (trombusok) képződése, majd a Nattokináz tartalmú kapszulák orális adagolása következtében azok bomlása.
A kapott eredmények arra utalnak, hogy a Nattokináz használata nem csak a kialakult embólisa kezelése során ígéretes, de jó lehetőség lehet a vérrögök okozta problémák megelőzésére, mint például a stroke vagy a szívroham.

Összetevők:
Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), nattokinase enzim (szójabab kivonat), Sophora Japonica L. virág kivonat (kvercetin), Polygonum cuspidatum gumó kivonat (rezveratrol), kapszula borítása: zselatin (zselésítő anyagok: Hipromellóz, Gellángumi).

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:

1 kapszula2 kapszula
Nattokináz enzim150 mg300 mg
Kvercetin49 mg98 mg
Rezveratrol49 mg98 mg
Össz polifenol
– ebből flavonoid:
6,68 mg
4,68 mg
13,35 mg
9,35 mg

Késleltetett felszívódású kapszulába csomagolva, hogy a hatóanyagok csak ott fejtsék ki hatásukat, ahol a legnagyobb szükség van rájuk!

Késleltetett felszívódású kapszula / DR kapszula:
A klasszikus lágyzselatin kapszula tartalmának felszívódása 5 perccel a bevétel után a gyomorban megkezdődik. A késleltetett felszívódású kapszulában a hatóanyagok, 45 perccel a bevétel után, a gyomor savas közegén védetten átjutva, már a béltraktusban fejti ki a hatását.

– Filmbevonat nélkül védi a hatóanyagokat a savak ellen.
– Növényi alapú, vegetáriánus kapszula.
– Továbbfejlesztett stabilizált nedvesség érzékenység.
– Ízek és szagok elfedése, amellyel csökkennek az emésztési irritációk.

Kiszerelés:
– 60 db késleltetett felszívódású DR kapszula.