0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Myco Crystal Shiitake gomba kapszula (250db)

Myco Crystal Shiitake gomba kapszula (250db)

10.750 Ft

Serkentheti az idegrendszer és az immunrenszer működését. Az immunrendszer erősítésével daganatgátló hatással rendelkezik. Allergiaellenes, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, csökkenti a vér koleszterinszintjét, véd a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kialakulása ellen, továbbá szerepet játszik az agyvérzés megelőzésében. Fogyasztását cukorbetegeknek is ajánlják.

Leírás

Myco Crystal Shiitake gomba kapszula

A Gombákról:
A közhiedelemmel ellentétben a gombák nem tartoznak a növények közé, hanem a növényekkel és az állatokkal egyenrangú, különálló élőlénycsoportot alkotnak. A Földön az ismert gombafajok száma százezer körül van, de feltételezik, hogy a még ismeretlen fajok ennek a három-négyszeresét is kitehetik.

A gombák számos biológiailag aktív anyagcsereterméket szintetizálnak, amelyeknek egy része az emberi egészségre kifejezetten hasznos. Mint ahogyan ismerünk gyógynövényeket, ugyanúgy gyógyító gombák is léteznek.
A gombáknak több csoportja termel gyógyhatású anyagokat. Ezek közül szélesebb körben ismertek az antibiotikum termelő mikroszkopikus penészgombák (pl.: penicillium). Igen fontos gyógyszereket állítanak elő a tömlősgombák közé tartozó növényi parazita anyarozsból (Claviceps purpurea), ami több, mint száz biológiai aktív vegyületet tartalmaz.

A gyógygombák emberi testre gyakorolt hatásait négy nagy csoportba soroljuk:
– Antibiotikum termelő nagygombák.
– A keringési betegségek ellen alkalmazható gombák.
– Immunstimuláns ér rák ellen ható gombák.
– Koleszterin csökkentő hatású gombák.

A gomba, mint emberi táplálék:
A gombafehérjék aminosav-összetétele táplálkozás-élettanilag kedvező (jobb mint a növényeké).
– A gombák mind a 20 fehérjealkotó aminosavat közöttük az esszenciális aminosavakat (melyeket a szervezet nem tud előállítani) tartalmazza.
– Magas rosttartalmuk fokozza a bélmozgást.
– Jelentős B és D-vitamin illetve kálium és foszfor forrás – gyógyhatású és immunrendszer erősítő anyagok.

Shiitake gomba (Lentinus edodes):

Serkentheti az idegrendszer és az immunrendszer működését.

– Enyhén fokhagyma ízű.
– Kiváló hatóanyagaival sok kísérletet végeztek.
– Világszerte ismert, a csiperke után ezt termesztenek legtöbbet.
– Közeli rokona, a rőt fagomba, nálunk is megterem, ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazza.

Magyarországon napjainkban már több mint 20 tonna gombát termesztenek évente, azonban ennek csak töredéke kerül magas ára és ismeretlensége miatt a magyar piacokra, a többit exportálják.

Egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik. Számos összetett szénhidrátot, poliszacharidot mutattak ki belőle – köztük a legjelentősebb a lentinán –, amely gátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását, és az immunrendszer erősítésével még daganatgátló hatással is rendelkezik. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a lentinán hatására egyrészt biológiailag aktív anyagok termelődnek, melyek ösztönzik a szervezet immunrendszerének működését, másrészt fokozzák a vérben levő falósejtek aktivitását. Ez a magyarázata a gomba allergia- és gyulladáscsökkentő hatásának is.

Ma már számos külföldi kórházban az orvosok a rákos daganatok kemoterápiás kezelésével egyidejűleg shiitake kivonatot is adagolnak a betegnek, hogy csökkentsék az erős vegyszerek egészséges szövetekre és az immunrendszerre gyakorolt káros mellékhatásait. A gomba rendszeres fogyasztása (eritadenintartalma miatt) jelentősen csökkenti a vér koleszterinszintjét, így véd a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kialakulása ellen, továbbá szerepet játszik az agyvérzés megelőzésében. Japánban a Tohoku Egyetemen megállapították, hogy a shiitake gomba fokozza az inzulintermelést, ezáltal csökkenti a vércukorszintet, tehát a gomba fogyasztását cukorbetegeknek is ajánlják. Ki kell még emelni a shiitake gomba (thioprolintartalma miatt) méregtelenítő hatását, ugyanis az élelmiszerek tartósítása során felhasznált, rákkeltő nitriteket megköti. A shiitake a makrobiotikus diétában is jelentős szerepet játszik, főleg a nyákoldó és a tejtermékek, állati eredetű zsírok fogyasztása miatti lerakódásokat tisztító hatásáról ismeretes.

Kutatások alapján igazolták:
1. Antivirális hatását A-típusú influenza, mumpsz, herpes, HIV, Epstein-Barr és hepatitis B vírusokkal szemben.
2. Baktérium- és gombaellenes hatás.
3. Immunstimuláns hatás.
4. Közvetve tumorgátló és a daganatos betegek élettartamát meghosszabbító.
5. Antioxidáns, májvédő és a máj gyulladásos folyamatait enyhítő.
6. Vérnyomáscsökkentő.
7. LDL-koleszterinszintet csökkentő és a HDL-koleszterinszintet növelő, az érelmeszesedés folyamatát lassító. A hatvanas években japán kutatók bebizonyították, hogy az 5%-nyi shii-take gombával kiegészített étrend 24-45%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét, valamint a trigliceridszintjét.
8. Vércukorszint-csökkentő.
9. Általános erősítő és élénkítő hatás.

Összetevők:
Shiitake (Lentinus edodes) gomba őrlemény, Flavin7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), zselatin.

Hatóanyag napi adagban:

1 kapszula 3 kapszula
Shiitake (Lentinus edodes) gomba őrlemény 272 mg 816 mg
Össz polifenol:
Ebből: – Flavonoid
Ebből: – Resveratrol
2,27 mg
1,59 mg
0,0011 mg
6,81 mg
4,77 mg
0,0033 mg

Felhasználási javaslat:
3X1 kapszula/nap.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Ezen gomba mellett még számos gomba megtalálható a Myco Crystal termékcsaládban.

Kiszerelés:
– 30 db, 100 db, 250 db kapszula.