Leírás
Kendermag kapszula
A Földön élő több mint 3 millió ehető növény közül nincs még egy olyan, amelynek táplálkozási értéke összehasonlítható lenne a kendermagéval.
A kendermagban lévő fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetők.
A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. az omega-3 zsírsavaknak, vagy más néven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz a linolsavnak.
A kendermag emellett jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van.
A kendermag pozitív hatásai:
– Csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet,
segít megelőzni a szív és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást.
– Elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt,
kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt.
– Erősíti az immunrendszert.
– Agyműködés serkentő (fehérjepótlás az agyban).
Rendszeres fogyasztása alapvetően segíti szervezetünket abban, hogy megelőzzük vagy javítsuk a rosszindulatú elváltozásokat.
A kendermag flavonoidjai az apigenin, vitexin.
Összetevők:
Kendermag őrlemény, aszkorbinsav (acidum ascorbicum), kapszula borítása: zselatin.
Hatóanyag napi adagban:
1 kapszula | 2 kapszula | |
Kendermag őrlemény | 470 mg | 940 mg |
Aminosavak L-arginin L-glutamin L-asparagin |
17,4 mg 24,4 mg 14,35 mg |
34,8 mg 48,8 mg 28,7 mg |
C-vitamin | 30 mg *NRV 37,5% |
60 mg *NRV 75% |
*NRV a felnőttek számára ajánlott napi bevitel.
Felhasználási javaslat:
– 1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2 kapszula/nap.
Kiszerelések:
– 100 db, 250 db.