0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Kapszaicin kapszula (100db)

Kapszaicin kapszula (100db)

2.900 Ft

Kapszaicin + Gyömbér + Fahéj + B6-vitamin.
A kapszaicin kiváló emésztés serkentő, gyulladáscsökkentő, csillapítja a neuropátiás panaszokat és a gyomor nyálkahártya védelemben és szerepet játszik. A gyömbér javítja az emésztést, roborál, rosszullét, hányinger ellenes hatást fejt ki. A fahéj antioxidáns, gasztroprotektív, vércukorszint-csökkentő hatással bír. A B6-vitamin pedig segíthet az idegesség és a depresszió leküzdésében.

Leírás

Kapszaicin + Gyömbér + Fahéj + B6-vitamin kapszula.

Kapszaicin:
– Emésztés serkentés.
– Gyomor nyálkahártya védelem.
– Neuropátiás panaszok csillapítása.
– Gyulladáscsökkentő.

A kapszaicinodok különféle paprikákban termelődő, csípős érzetet kiváltó anyagok.
Dr. Jancsó Mikós kutatásai, melyek a Szegedi Gyógyszertani Intézetben folytak, a kapszaicin neurogén-gyulladásokra kiváltott pozitív hatását bizonyították. A neurogén gyulladásos komponens számos betegség pathomechanizmusában játszik fontos szerepet (allergiás rhinitis, asthma bronchiale, chronicus bronchitis, rheumatoid arthritis, psoriasis, migraine).

EGYETEMI DOKTORI (PH.D.) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI

Olasz vizsgálatok a kapszaicin daganatellenes hatására irányultak. Az eredmények arra utalnak, hogy a kapszaicin sejthalált idéz elő a húgyhólyag daganat esetén.
http://www.pubmed.com/25220876

Paprika kivonat és kapszaicin rendszeres fogyasztása jótékony hatású az ér belső (endothel) sejtjeinek egészségére és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
http://www.pubmed.com/21302401

Dr. Tihanyi István gyermekorvos, természetgyógyász, iridológus:
“Érdemesnek tartom a paprikakivonat fogyókúrát elősegítő, anyagcsere serkentő, zsírégető hatása mellett felhívni a figyelmet további nagyon fontos pozitív élettani hatásaira is.
Egy nemrégiben megjelent közlemény beszámol a kapszaicin szív- és érrendszeri betegségeket megelőző, preventív hatásáról, mely a thrombociták aggregációjára gyakorolt hatással magyarázható.
Több évszázada sikerrel alkalmazzák a népgyógyászatban a paprika fájdalomcsillapító hatását. A tudomány ennek alapján a szenzoros neuronokban történő P-anyag depleciójával (megvonás) magyarázza.
Tisza-vidéki és Dunamenti népek gyorsan felismerték a paprika immunizáló hatását. Így lett azután a hideglelés orvossága, csillapítószere. Az utóbbi időben elvégzett kutatások bizonyították, hogy nagyobb mennyiségű paprika bevétele a melegérző receptorok izgatásával izzadást és a testhőmérséklet süllyedését váltja ki.”

Gyömbér:

– Roborálás.
– Emésztés javítás.
– Rosszullét, hányinger elleni hatás.

Fahéj:
– Vércukorszint-csökkentő hatás.
– Antioxidáns hatás.
– Gasztroprotektív hatás.

B6-vitamin:
– Rosszullét, hányinger elleni hatás.
– Segíthet az idegesség és a depresszió leküzdésében.

Összetevők:
Gyömbér por, fahéj por, Capsicum extract 10:1, B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid), zselatin (kapszula borítása).

Felhasználási javaslat:
– 1 kapszula / nap, igény szerint max. 3 kapszula / nap. Bő vízzel lenyelni.

Hatóanyag napi adagban:

1 kapszula 3 kapszula
Gyömbér 250 mg 750 mg
Fahéj 250 mg 750 mg
B6-vitamin 5 mg
*NRV 357%
15 mg
*NRV 1071%
Capsicum extract 10:1
ebből kapszaicin
10 mg
0,91 mg
30 mg
2,72 mg

*NRV a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %a.

Kiszerelések:
– 100 db kapszula.