Leírás
Kapszaicin + Gyömbér + Fahéj + B6-vitamin kapszula.
Kapszaicin:
– Emésztés serkentés.
– Gyomor nyálkahártya védelem.
– Neuropátiás panaszok csillapítása.
– Gyulladáscsökkentő.
A kapszaicinodok különféle paprikákban termelődő, csípős érzetet kiváltó anyagok.
Dr. Jancsó Mikós kutatásai, melyek a Szegedi Gyógyszertani Intézetben folytak, a kapszaicin neurogén-gyulladásokra kiváltott pozitív hatását bizonyították. A neurogén gyulladásos komponens számos betegség pathomechanizmusában játszik fontos szerepet (allergiás rhinitis, asthma bronchiale, chronicus bronchitis, rheumatoid arthritis, psoriasis, migraine).
EGYETEMI DOKTORI (PH.D.) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI
Olasz vizsgálatok a kapszaicin daganatellenes hatására irányultak. Az eredmények arra utalnak, hogy a kapszaicin sejthalált idéz elő a húgyhólyag daganat esetén.
http://www.pubmed.com/25220876
Paprika kivonat és kapszaicin rendszeres fogyasztása jótékony hatású az ér belső (endothel) sejtjeinek egészségére és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
http://www.pubmed.com/21302401
Dr. Tihanyi István gyermekorvos, természetgyógyász, iridológus:
“Érdemesnek tartom a paprikakivonat fogyókúrát elősegítő, anyagcsere serkentő, zsírégető hatása mellett felhívni a figyelmet további nagyon fontos pozitív élettani hatásaira is.
Egy nemrégiben megjelent közlemény beszámol a kapszaicin szív- és érrendszeri betegségeket megelőző, preventív hatásáról, mely a thrombociták aggregációjára gyakorolt hatással magyarázható.
Több évszázada sikerrel alkalmazzák a népgyógyászatban a paprika fájdalomcsillapító hatását. A tudomány ennek alapján a szenzoros neuronokban történő P-anyag depleciójával (megvonás) magyarázza.
Tisza-vidéki és Dunamenti népek gyorsan felismerték a paprika immunizáló hatását. Így lett azután a hideglelés orvossága, csillapítószere. Az utóbbi időben elvégzett kutatások bizonyították, hogy nagyobb mennyiségű paprika bevétele a melegérző receptorok izgatásával izzadást és a testhőmérséklet süllyedését váltja ki.”
Gyömbér:
– Roborálás.
– Emésztés javítás.
– Rosszullét, hányinger elleni hatás.
Fahéj:
– Vércukorszint-csökkentő hatás.
– Antioxidáns hatás.
– Gasztroprotektív hatás.
B6-vitamin:
– Rosszullét, hányinger elleni hatás.
– Segíthet az idegesség és a depresszió leküzdésében.
Összetevők:
Gyömbér por, fahéj por, Capsicum extract 10:1, B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid), zselatin (kapszula borítása).
Felhasználási javaslat:
– 1 kapszula / nap, igény szerint max. 3 kapszula / nap. Bő vízzel lenyelni.
Hatóanyag napi adagban:
1 kapszula | 3 kapszula | |
Gyömbér | 250 mg | 750 mg |
Fahéj | 250 mg | 750 mg |
B6-vitamin | 5 mg *NRV 357% | 15 mg *NRV 1071% |
Capsicum extract 10:1 ebből kapszaicin | 10 mg 0,91 mg | 30 mg 2,72 mg |
*NRV a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %a.
Kiszerelések:
– 100 db kapszula.