0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Flavin7 Sport Amino BCAA+ (100db)

Flavin7 Sport Amino BCAA+ (100db)

2.500 Ft

A Flavin7 Sport Amino BCAA+ a sportolók és a nehéz fizikai munkát végzők számára nélkülözhetetlen ásványi anyag, nyomelem, aminosav és flavonoid komplex. Összetevői gátolják az izomlebomlást, segíthetik az izomépülést a terheléses időszakok alatt és között.

Leírás

A teljes regeneráció és izomvédelem!

A Flavin7 Sport Amino BCAA+ a sportolók és a nehéz fizikai munkát végzők számára nélkülözhetetlen ásványi anyag, nyomelem, aminosav és flavonoid komplex. Összetevői gátolják az izomlebomlást, segíthetik az izomépülést a terheléses időszakok alatt és között.

Elektrolit komplex:
– Kiemelten magas ásványi anyag és nyomelem tartalmú komplex, melyben a Nagy Sóstó vízében oldott és kristályosodott anyagok találhatóak meg természetes elektrolit formában.
– Megfelelő mennyiségű vízzel fogyasztva természetes izotóniás hatású, mivel az elektrolitok egyensúlyát tartalmazza.
– Fogyasztása gátolja a szervezetben található elektrolitok a sportolás közben elvesztett mértékét.

BCAA komplex:
A legfontosabb aminosavak az izomlebomlás akadályozásához és az izomépítéshez az elágazó láncú aminosavak (Branched Chain Amino Acids – BCAA), melyek az L-leucin, L-valin és L-izoleucin. Sportágtól függetlenül minden sportolói étrendben hasznos szerepet töltenek be, mind tömegnövelő fázisban, mint a szálkásító időszakban.

Az aminosavak a fehérje emésztés végtermékei, saját fehérjéink építőkövei. Fehérjében gazdag élelmiszerek fogyasztásakor a szervezetünkbe kerülő fehérjék aminosavakra bomlanak és a véráramba jutnak. A felszívódó aminosavak részben egymásba átalakulnak, illetve fehérjék (vérplazma albuminja) alakulnak a májban. A májon túljutott aminosavak jelentős részét az izomsejtek használják fel fehérjéik felépítéséhez.

Az esszenciális elágazó láncú aminosavak különös jelentőséggel bírnak a sportolók számára, mivel az izomban bomlanak le, nem pedig a májban. Az izomzatot alkotó aminosavak 35%-át az elágazó láncú aminosavak alkotják. Fontos, hogy pár percnyi aktív edzés csökkentheti a mértéküket az izmokban, melyet ha nem pótolunk időben, a szervezet saját izomsejtjeit kezdi lebontani. Ezt a jelenséget katabolizmusnak, izomlebomlásnak nevezzük. Az edzés intenzitásának megfelelő BCAA pótlással erős antikatabolikus (izomlebomlás akadályozó) és anabolikus (izomnövekedést elősegítő) hatást érhetünk el. Leghatásosabb beviteli arányuk a minimum 2:1:1 arány az L-leucin javára.

A BCAA szerepe az immunerősítésben is meghatározó. Minden testmozgás kibillent minket nyugalmi állapotunkból és intenzitásától függően különböző mértékű stresszt jelent szervezetünknek. Ha a túlzott mértékű stresszt nem tudjuk kompenzálni a regenerációnk lelassul, immunrendszerünk legyengül. Az elágazó láncú aminosavak fogyasztása hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához.

D3-vitamin (Kole-kalciferol):
– Fontos szerepet játszik az egészséges sejtfejlődésben.
– Hiánya szív- és érrendszeri betegségeket, csontritkulást, az immunrendszer legyengülését, cukorbetegséget okozhat, de akár tumoros, illetve vérképzőszervi betegség kockázatát is fokozhatja.
– A D-vitamin-hiány megszüntetésével a magyarok halandósága 7-10 %-kal csökkenne, az átlag életkor pedig 2-3 évvel nőne (Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság).

B6-vitamin (Piridoxin-hidroklorid):
A Piridoxin-koenzimek részt vesznek az aminosav anyagcserében, a zsírok lebontásában. Az aminosavak legideálisabb felhasználásában a szervezetünk B6-vitamin mennyisége fontos tényező.

Összetevők:
L-leucin, L-izoleucin, L-valin, Trace Minerals 84 Great Salt Lake Water (ebből: klorid, magnézium, szulfát, nátrium, lítium, bór, kálium, kalcium), valamint változó mennyiségben előforduló természetes 67-féle nyomelelm, B6-vitamin (Piridoxin-hidroklorid), D3-vitamin (Kole-kalciferol), zselatin.

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:

5 kapszula
L-leucin1100 mg
L-izoleucin550 mg
L-valin550 mg
B6-vitamin (Piridoxin-hidroklorid)1,4 mg **RDA 100%
D3-vitamin (Kole-kalciferol)50 μg
*2000 NE
**RDA 1000%
***UL 50%

*NE: Nemzetközi Egység.
**RDA: A felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-a.
***UL: A napi maximális vitamin/ásványi anyag mennyiség %-a.

Fogyasztás:
– Edzés közben és edzés után közvetlenül 5 kapszula / nap.

Kiszerelés:

– 100 db kapszula.