Leírás
150 mg Quercetin +
250 mg Bioflavonoid (Flavin7 Bioflavonoid complex, Citrus, Hesperidin, Resveratrol) / kapszula!
Mik azok a Flavonoidok?
A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.
A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.
Csökkentik a LDL (“rossz” koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.
Megtekintem a Flavonoidokról szóló rövid, ismertető videót.:
Mióta ismerjük a Flavonoidokat?
1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.
Mire jók a Flavonoidok?
A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekező rendszer optimális működését.
A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.
Mit jelent, hogy antioxidáns hatás, és mik azok a szabadgyökök?
Egy anyag antioxidáns tulajdonsága a szabadgyököket megkötő, semlegesítő képességét jelenti.
A szabadgyökök rendkívül instabil és “agresszív” molekulák, amelyek oxidálni próbálják a sejteket.
Ha túlzott mértékben vannak jelen a szervezetünkben, létfontosságú biológiai molekulákat -legrosszabb esetben a DNS-t- károsíthatnak. Ezt nevezzük oxidatív stressznek.
Kvercetin:
– Kimutatták, hogy a quercetin-származékok széles spektrumú védelmet nyújtanak a vírusok széles köre ellen.
– A quercetin egy erős immunfokozó és széles spektrumú vírusölő hatással bír. Gátolja a gyulladást elősegítő citokinek felszabadulását, ami hasznos lehet, mivel a súlyos fertőzés és az azt követő halál a citokinek viharaktivitásának köszönhető.
– A kvercetin továbbá stabilizálja a hízósejteket is, és közvetlen szabályozó hatással van az immunsejtek alapvető funkcionális tulajdonságaira, akár alulszabályozással, akár elnyomva számos gyulladást és funkciót.
– A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
– Gátolja az érelmeszesedést.
– Vérnyomáscsökkentő hatás.
– Gátló hatás vastag- és végbél tumorsejtvonalban.
– Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori).
Hogyan gátolja a Kvercetin a vírusfertőzést?
A kvercetin egyik legtöbbet tanulmányozott tulajdonsága az antivirális képesség, amelyet három fő hatásmechanizmusnak tulajdonítanak:
– A vírus sejtfertőző képességének gátlása.
– A már fertőzött sejtek replikációjának gátlása.
– A fertőzött sejtek antivirális gyógyszeres kezeléssel szembeni rezisztenciájának csökkentése.
Tanulmányok:
Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma által finanszírozott, 2007-ben közzétett kutatás azt bizonyította, hogy a kvercetin csökkenti a vírusos betegségek kockázatát. Ami a szélsőséges fizikai stressz következtében egyébként alááshatja az immunrendszer hatékonyságát és hajlamosabbá tehet a fertőzésekre.
Egy másik, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege, a DARPA által finanszírozott, 2008-ban közzétett tanulmányban azt írták, hogy a kvercetinnel kezelt állatokat nagy patogenitású H1N1 influenzavírussal fertőzték meg. A kezelési csoport szignifikánsan alacsonyabb morbiditással és mortalitással rendelkezett, mint a placeboval “kezelt” csoport.
Más tanulmányok is megerősítették a kvercetin hatékonyságát a vírusok széles köre ellen.
Felfedezése óta és a kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok során vitatott hírnevet szerzett, mivel először mutagénként, majd hatásos rákellenes vegyületként vált ismertté. A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
Ezt az apoptózis serkentésén keresztül fejti ki. A különböző enzim-ek aktivitásának módosítása, gátlása.
A resveratrol és kvercetin hatékonyan gátolja az orális, hámeredetű karcinómák növekedését és proliferációját.
Az apigenin és kvercetin gátolja a melanoma növekedését. A kvercetin gátolja a P21-RAS-expressziót primer humán vastag- és végbél sejtvonalban.
Összetevők:
Sophora Japonica L. kivonat (Quercetin 98%), Keserű narancs kivonat (Citrus flavonoid), Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), Keserű narancs kivonat (Hesperidin 90%), kapszula borítása: zselatin, színezék: titán-dioxid.
Minden kapszula széthúzható és a benne található hatóanyag anélkül is elfogyasztható!
Hatóanyag az ajánlott napi bevitelben:
2 kapszula | |
Bioflavonoid Ebből: – polifenol |
800 mg
666,72 mg ± 10% |
Ebből: – flavonoid |
646,72 mg |
Ebből: – quercetin – citrus bioflavonoid – hesperidin |
300 mg 250 mg 50 mg |
– rezveratrol | 0,064 mg |
Ajánlott napi bevitel:
– 2×1 kapszula / nap, igény és szükség szerint napi 2×2 kapszula.
Kiszerelés:
– 120 db kapszula.