0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Flavin7 Quercetin Immun ital (200ml)

Flavin7 Quercetin Immun ital (200ml)

6.500 Ft

A quercetin egy erős immunfokozó és széles spektrumú vírusölő hatással bír.
Három fő hatásmechanizmusa:
– A vírus sejtfertőző képességének gátlása.
– A már fertőzött sejtek replikációjának gátlása.
– A fertőzött sejtek antivirális gyógyszeres kezeléssel szembeni rezisztenciájának csökkentése.

Főbb összetevők: 120 mg Quercetin + 480 mg Bioflavonoid (Flavin7 Bioflavonoid complex, Myricetin, Sylimarin, Resveratrol, Apigenin, Hesperidin, Stevia, Kaempferol).

Leírás

120 mg Quercetin +
480 mg Bioflavonoid (Flavin7 Bioflavonoid complex, Myricetin, Sylimarin, Resveratrol, Apigenin, Hesperidin, Stevia, Kaempferol) / 10 ml!


Mik azok a Flavonoidok?

A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.

A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.

Csökkentik a LDL (“rossz” koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.

Megtekintem a Flavonoidokról szóló rövid, ismertető videót.:

Mióta ismerjük a Flavonoidokat?
1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.

Mire jók a Flavonoidok?
A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekező rendszer optimális működését.

A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.

Mit jelent, hogy antioxidáns hatás, és mik azok a szabadgyökök?
Egy anyag antioxidáns tulajdonsága a szabadgyököket megkötő, semlegesítő képességét jelenti.
A szabadgyökök rendkívül instabil és “agresszív” molekulák, amelyek oxidálni próbálják a sejteket.
Ha túlzott mértékben vannak jelen a szervezetünkben, létfontosságú biológiai molekulákat -legrosszabb esetben a DNS-t- károsíthatnak. Ezt nevezzük oxidatív stressznek.

Kvercetin:
– Kimutatták, hogy a quercetin-származékok széles spektrumú védelmet nyújtanak a vírusok széles köre ellen.
– A quercetin egy erős immunfokozó és széles spektrumú vírusölő hatással bír. Gátolja a gyulladást elősegítő citokinek felszabadulását, ami hasznos lehet, mivel a súlyos fertőzés és az azt követő halál a citokinek viharaktivitásának köszönhető.
– A kvercetin továbbá stabilizálja a hízósejteket is, és közvetlen szabályozó hatással van az immunsejtek alapvető funkcionális tulajdonságaira, akár alulszabályozással, akár elnyomva számos gyulladást és funkciót.
– A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
– Gátolja az érelmeszesedést.
– Vérnyomáscsökkentő hatás.
– Gátló hatás vastag- és végbél tumorsejtvonalban.
– Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori).

Hogyan gátolja a Kvercetin a vírusfertőzést?
A kvercetin egyik legtöbbet tanulmányozott tulajdonsága az antivirális képesség, amelyet három fő hatásmechanizmusnak tulajdonítanak:
– A vírus sejtfertőző képességének gátlása.
– A már fertőzött sejtek replikációjának gátlása.
– A fertőzött sejtek antivirális gyógyszeres kezeléssel szembeni rezisztenciájának csökkentése.

Tanulmányok:
Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma által finanszírozott, 2007-ben közzétett kutatás azt bizonyította, hogy a kvercetin csökkenti a vírusos betegségek kockázatát. Ami a szélsőséges fizikai stressz következtében egyébként alááshatja az immunrendszer hatékonyságát és hajlamosabbá tehet a fertőzésekre.

Egy másik, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege, a DARPA által finanszírozott, 2008-ban közzétett tanulmányban azt írták, hogy a kvercetinnel kezelt állatokat nagy patogenitású H1N1 influenzavírussal fertőzték meg. A kezelési csoport szignifikánsan alacsonyabb morbiditással és mortalitással rendelkezett, mint a placeboval “kezelt” csoport.

Más tanulmányok is megerősítették a kvercetin hatékonyságát a vírusok széles köre ellen.

Felfedezése óta és a kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok során vitatott hírnevet szerzett, mivel először mutagénként, majd hatásos rákellenes vegyületként vált ismertté. A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
Ezt az apoptózis serkentésén keresztül fejti ki. A különböző enzim-ek aktivitásának módosítása, gátlása.

A resveratrol és kvercetin hatékonyan gátolja az orális, hámeredetű karcinómák növekedését és proliferációját.
Az apigenin és kvercetin gátolja a melanoma növekedését. A kvercetin gátolja a P21-RAS-expressziót primer humán vastag- és végbél sejtvonalban.

Összetevők:
Szűrt-tisztított víz, Flavin7 Bioflavonoid Premium Complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, bodza héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), Sophora Japonica L. kivonat (Quercetin 98%), Myrica rubra kéreg kivonat (Myricetin 80%), Máriatövis kivonat (Sylimarin 80%), Polygonum cuspidatum gyökér kivonat (Resveratrol 98%), Kamilla virág kivonat (Apigenin 98%), Keserű narancs kivonat (Hesperidin 90%), édesítőszer: Stevia rebaudiana Bertoni levél extract (Steviol-glikozid 95% E960 REB-A), Sophora Japonica L. kivonat (Kaempferol 98%), kapszula borítása: zselatin, színezék: antocianidin (enocianin).
Minden kapszula széthúzható és a benne lévő tartalom anélkül is elfogyasztható!

Hatóanyag az ajánlott napi bevitelben:

10 ml 50 mg
Össz polifenol 600 mg 3000 mg
Ebből: – Flavonoid 505 mg 2525 mg
Ebből: – Quercetin 120 mg 600 mg

Ajánlott napi bevitel:
– 10-20-50 ml / nap, igény és szükség szerint 100-200 ml / nap, több alkalomra elosztva.

Kiszerelések:
– 200 ml, 500 ml.