1
2.600 Ft
Mini Cart

Részösszeg: 2.600 Ft

KosárPénztár

Extra Brainy kapszula (240db)

Extra Brainy kapszula (240db)

32.700 Ft

Serkenti az agyműködést, koncentrációt, szellemi frissességet biztosít, javítja az emlékezőképességet.

Leírás

Serkenti az agyműködést, koncentrációt, szellemi frissességet biztosít, javítja az emlékezőképességet.

“Az agy sokkal hajlamosabb elsorvadni a túl kevés használattól, mint elkopni a túl soktól.”
– Norman Doidge

Ki ne szeretne okosabb lenni?

– Több tanulmány foglalkozott azzal, hogy agyi kapacitásunknak csak töredékrészét használjuk.
– Régi vágyunk, a könnyebb tanulás és a hatékonyabb memória kiaknázása.
– Szeretnénk javítani szellemi képességeinken, ami az élet minden területén sikeresebbé tehet minket.

A kor előrehaladtával…

– Szerveink teljesítőképessége lecsökken.
– Agyunk térfogata kisebb lesz.
– Általában azonban 50-60 éves kor után megjelenik egyfajta szubjektíven érzékelhető feledékenység.
– Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesítménye nagymértékben leromlik.

B3-vitamin (Nikotinamid):
Mi az élettani szerepe a szervezetben?
– B3 vitamin szükséges két életfontosságú anyag – a NAD és NADP – képződéshez, amelyek révén energiát nyerünk a táplálékból.
– Nélkülözhetetlen a sejtlégzésben részt vevő enzimek működéséhez, valamint a sex hormonok, az epe és gyomornedvek normális keletkezéséhez és az idegrendszer kiegyensúlyozott tevékenységéhez.
– Az idegrendszer működésében betöltött szerepe miatt fontos lehet olyan agyi funkciókban, mint a memória és az emlékezés.
– Részt vesz a glükóz anyagcserében. Katalizálja a szervezet számára fontos prosztaglandinok szintézisét.
– Nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, az agyműködéshez és a bőr számára.
– Több száz enzim kofaktora, a legtöbb elektronátadási folyamat szereplője.
– Segít egyensúlyban tartani a vércukor és a koleszterin szintet.
– Részt vesz a gyulladások kezelésében és az emésztés támogatásában is.
– Részt vesz az agyi ingerülettovábbító anyagok lebontásában.
– Fokozott bevitelének rendkívül nagy szerepe van, mind depresszív, mind skizofrén állapotokban.
– Hiányában az adrenalin kóros irányba bomlik le, és ez fokozza a skizofrénia tüneteit. Ez a hatás érvényesül anorexiában is.
– A vér zsírszintjének szabályozásában szerepe kettős: bevitelekor zsírsav felszabadulás figyelhető meg, míg krónikusan koleszterin (lipoprotein) csökkentő hatással rendelkezik.

B8-vitamin (Kolin):
– Serkenti az agyműködést (szellemi frissesség, koncentrálás, javítja az emlékezőképességet).

B9-vitamin (Folsav):
– A folsavnak az agyunkra is nagy hatása van, ha nincs belőle elegendő a szervezetünkben, az koncentrálási nehézségeket, memóriazavarokat, illetve a kognitív képességek csökkenését jelentheti.
– A folsav, vagyis a B9-vitamin rendkívül fontos szerepet játszik a sejtosztódásban, az agyi funkciók megfelelő működésének biztosításában, illetve a depresszió elleni küzdelemben.
– Ma már sok élelmiszert dúsítanak folsavval, mégis a legtöbb ember szervezetébe általában nem jut be megfelelő mennyiség. Ennek oka lehet például az egyoldalú táplálkozás, ha valaki nem eszik eleget a folsavban gazdag ételekből (sötétzöld leveles zöldségek, keresztesvirágzatúak, tojássárgája, hüvelyesek stb.).
– A folsavnak az agyunkra is nagy hatása van, ha nincs belőle elegendő a szervezetünkben, az koncentrálási nehézségeket, memóriazavarokat, illetve a kognitív képességek csökkenését jelentheti. Emellett a folsavval kapcsolatban megállapították, hogy hiánya növelheti a depresszió és a hangulatzavarok kialakulásának esélyét.

Foszfatidilszerin (PS):
– A károsodott sejtek regenerálása.
– Az idegsejt integritás megtartása.
– A neurotranszmitterek által adott jelzések hatékonyabbá tétele.
– Koncentrációs képesség javítása.
– Kedélyállapot javítása.
– Memória fejlesztése.
– Javítja a tápanyagok felszívódását az agyban.
– Javítja a sejtek egymás közti kommunikációját.

– A foszfatidilszerin természetes módon előforduló foszfolipid, amely átfogóan, bizonyítottan képes a mentális képességeid és az agyi funkcióid fokozni.
– Életfontosságú ahhoz, hogy egészségesen működjön az agyad, és egyszerűen képes vagy vele folyamatosan karbantartani az idegrendszered és a memóriád.
– A foszfolipidek fogyasztása már réges-régen bizonyítottan képes csökkenteni, megállítani, sőt visszafordítani szinte az összes öregedéssel együtt járó agyi csökkenést.
A foszfatidilszerin (PS a továbbiakban) ráadásul extrém jól felszívódik, könnyedén belép az agyadba és a tested is számtalan módon fel tudja használni.

Hogyan működik a foszfatidilszerin az agyadban?
Ha már az agyadban van, akkor a PS molekula összeolvad az idegsejtjeid sejt membránjával. Így segíti a sejtszintű energia termelést, a belső állandó, normális környezetet, amely életfontosságú a sejtjeid számára. Ezzel az összeolvadással fokozza a neurotranszmitter funkciókat, azoknak kibocsátását és felvételt.

Kolin:
– A kolin egyike azon kevés anyagoknak, amelyek át tudnak hatolni a vér-agy gáton, amely többek között megvédi az agyat a napi étrend változásainak hatásaitól. Közvetlenül bejut az agysejtekbe, ahol acetilkolin, az emlékezést segítő vegyület képződik belőle.
– Serkenti az agyműködést (szellemi frissesség, koncentrálás, javítja az emlékezőképességet).
– Koncentrált erőfeszítés közben szükséges idegközvetítő anyagot termel, elősegíti az idegrendszer optimális működését.
– Lazító, nyugtató hatású.
– Hasznos lehet frontérzékenység esetén.
– Segít leküzdeni az időskori emlékezetvesztést, megkönnyíti az idegimpulzusok haladását.

Hiánytünetek lehetnek:
– Fejfájás.
– Ingerültség.
– Alvászavar.
– Feledékenység.
– Koncentrációs problémák.
– Rövid koncentrációs képesség.
– Képtelen tartósan örülni.

Szőlőmag kivonat:
– A szőlőmag kivonat képes áthatolni a vér-agy gáton, védelmet nyújtva ezzel az agynak és az idegrendszernek is.
– A szem gyulladásos állapotait enyhítheti, és növelheti annak kontrasztérzékenységét, javíthatja a látóképességünket.
– A szőlőmagkivonat hasznos lehet a figyelemzavar kezelésében is, mivel az OPC (oligomer proantocianidinek) átjut a vér-agy gáton, és az agyban a neurotranszmitterek és a hormonok szabályozását képes befolyásolni.
– A szőlőmagkivonat hatóanyagai védik az idegeket és az agyszövetet az oxidatív támadásoktól, ezzel csökkentve a demenciás betegségek rizikóját.
– Segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól.

Rezveratrol:

– Védi az idegsejteket, valamint javítja  a vérkeringést, a jobb vérkeringés pedig szellemi frissességet eredményez.

Kvercetin:

– A kvercetin kiváló antioxidáns, ezért semlegesíti a káros szabadgyököket az agyban, a vérben, a sejtekben és a sejtmagban.

Bacopa levél kivonat:
– A Bacopa Moneria kivonat legfontosabb tulajdonsága, hogy optimalizálja az emlékező képességet. A Bacopa Monira kivonat egyik érdekessége, hogy képes modulálni és javítani a kognitív képességeket.

Mangán:
– A mangán képes a szabad gyökök semlegesítésére, ezáltal fontos antioxidáns funkciót tölt be.
– Szükséges a szuperoxid-dizmutáz (SOD) enzim működéséhez is. A SOD javítja az immun-és idegrendszeri funkciókat, véd a szabadgyökök által okozott károkkal szemben, csökkentve s sérüléseket az agyban és egyéb szervekben.

Cink:
– A cink hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.

Triptofán:

– A triptofán egy esszenciális aminosav, tehát a szervezetünk nem képes előállítani.
– Fontos szerepe van két hormon, a melatonin és a szerotonin termelésében, ezért a tripofán befolyásolja a hangulatot, illetve a szervezet stressz válaszát.
– A triptofán a szerotonin neurotranszmitter előfutára a központi idegrendszerben.
– Az elmúlt években a kutatók egyre komolyabban foglalkoznak a triptofán szervezetre gyakorolt hatásával, és úgy találták, hogy a triptofán segíthet azoknak a betegeknek, akiket mentális betegségek kínoznak. Így a triptofán alkalmazása szóba jöhet a pánikbetegség, a depresszió, vagy a kényszerbetegek és az alvászavar kezelésekor.

Acetil L-karnitin:
– Az acetil-L-karnitin védi az idegrendszered többféle irányból és módon, és emellett a kognitív funkcióid hatékonyságát fokozza. A kognitív, más néven megismerő funkciók, azok az agyi folyamatok, amelyek segítségével információkat szerzel a világról, jelentéssel ruházod fel azokat, illetve azoknak megfelelően cselekszel.
– A neuropszichológiai tesztek hagyományosan 5 kognitív területre irányulnak, ezek: az intelligencia, nyelv-beszéd, memória, észlelés és az exekutív (végrehajtó) funkciók.
– Az ALC az agyadban koncentrálódik, és a szintje nagymértékben csökken a korod előrehaladtával. Ha kívülről viszed be ezt a hatóanyagot, akkor nagymértékben csökkented az agyi funkcióid öregedési folyamatait.
– Ez a hatóanyag képes arra is, hogy a vér-agy gáton átlépjen, és az agyadban erős antioxidánsként működjön. Ezzel a funkcióval, az agysejtjeid romlását tudja akadályozni, amely jelentkezni fog ahogy öregedsz.
– E védelmező hatása miatt, az ALC a szabad-gyökök által közvetített betegségek egyik hatásos ellenszere. Ilyen betegség az Alzheimer és a Parkinson kór.
– Az öregedési folyamat során az agyadban a dopamin receptorok is változnak. Csökken a dopamin megkötő és leadó képességük. A dopamin nagyon fontos neurotranszmitter, amire szükséged van a normális életedhez.
A dopamint többnyire az agyad örömközpontjával hozzák kapcsolatba, ahol is élvezetet, örömet stimulál, hogy motiváljon bizonyos cselekedetek végrehajtására, hogy így még több dopaminhoz jusson.
A következő dolgokat jutalmazza az agyad dopaminnal: étkezés, szex, szerelem kellemes érzete, bizonyos kábítószerek (ebből alakul ki a drogfüggés), semleges cselekvések, melyekhez az agy örömérzetet társít.
– A dopamin receptoraid védelme ezért különösen fontos lehet, ha a jó hangulatod számít.

Taurin:

– A taurin nyugtató hatással van az agyra és segít leküzdeni a szorongást.
– A taurin segít agyi impulzusokat létrehozni azzal, hogy a kálium, a nátrium, a kalcium és a magnézium sejtekből történő ki-és beáramlását segíti. Így kulcsfontosságú szerepet játszik az idegi funkciókban és a vérnyomás szabályozásában.
– Ezen felül gátló neurotranszmitter (vagy nyugtató kémiai jel), valamint sejtmembrán-stabilizáló szerepet is betölthet, ami azt jelenti, hogy lenyugtatja az agyat és az idegrendszert, és segít leküzdeni a szorongást, az epilepsziát, és további agyi eredetű problémákat.
– Gyenge nyugtatónak is tartják.

Koenzim Q10:

– A Q10 fontos szerepet tölt be a szervezet sejtszintű energiatermelő folyamataiban, támogatja a normál vérnyomást, segít fenntartani a szív egészségét.
– A Q10 segíti a mitokondriumot abban, hogy energiát állítson elő. Ez az antioxidáns éppen ezért létfontosságú a test számára az egészséges sejtfolyamatok fenntartásához.
– Nem csupán a sejtjeink működésére, hanem az agymunkára is kedvezően hat a koenzim Q10.
– Serkenti az agysejteket, egy argentin felmérés kimutatta, hogy a pácienseknek adott koenzim Q10 következtében az addig lelassult agyi folyamatok felgyorsultak.

Összetevők:
Acetil L-karnitin, koenzim Q10, Bacopa Monnieri levél kivonat, L-triptofán, L-taurin, Shophora Japonica L. virág kivonat (Kvercetin), kolin-bitartarát, szőlőmag kivonat, Polygonum cuspidatum gyökér kivonat (rezveratrol), cink-acetát, mangán(II)klorid, folsav, zselatin (kapszula borítása), színezék: titán-dioxid (kapszula borítása).

Hatóanyagok napi adagban:

1 kapszula 2 kapszula
Acetil L-karnitin 100 mg 200 mg
Koenzim Q10 10 mg 20 mg
Bacopa levél kivonat 20 mg 40 mg
L-triptofán 50 mg 100 mg
L-taurin 50 mg 100 mg
Kvercetin 29,4 mg 58,8 mg
Kolin 24,5 mg 49 mg
Szőlőmag kivonat 20 mg 40 mg
Rezveratrol 9,8 mg 19,6 mg
Cink 10 mg
*NRV 100%
20 mg
*NRV 200%
Mangán 1,74 mg
*NRV 87%
3,48 mg
*NRV 174%
Folsav 0,4 mg
*NRV 200%
0,8 mg
*NRV 400%


Javasolt felhasználás:
– 2×1 kapszula bevitele naponta. Bő vízzel lenyelni.

Kiszerelés:
– 60 db, 120 db, 240 db kapszula.

Megjegyzés:
A termék önmagában is hatásos, azonban a hatékonysága még tovább növelhető, amennyiben az alábbi termékek bármelyikével kombinálják:

– Olimpiq SXC 200% Jubileum DR kapszula (60db-60db)

– Olimpiq SXC 250% Jubileum DR kapszula (120db-120db)

– Olimpiq SXC 250% Jubileum DR kapszula (240db-240db)

 

– Olimpiq SXC B 200% Specialized (100db)

– Olimpiq SXC B 200% Specialized (250db)

 

– Olimpiq SXC CC 250% Jubileum DR kapszula (60db-60db)

– Olimpiq SXC CC 250% Jubileum DR kapszula (120db-120db)

– Olimpiq SXC CC 250% Jubileum DR kapszula (240db-240db)

 

– Olimpiq SEC 250% DR kapszula (3x60db)

– Olimpiq SEC 250% DR kapszula (3x180db)

 

– Olimpiq SXC SL 250% Jubileum DR kapszula (120db-120db)