0
Ft
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Cansawin Digesfix kapszula (100db)

Cansawin Digesfix kapszula (100db)

5.970 Ft

Hasznos kender, jó alap az egészséghez!
Az emésztőrendszer egészségéhez a táplálkozáson keresztül vezet az út!

Leírás

Cansawin Digesfix kapszula:
– Tumorellenes hatás.
– Emésztőrendszer nyálkahártya védelem.
– Hasnyálmirigy támogatás.
– Bélflóra egészsége.
– Köszvény ellen.
– Gyulladás gátlás.

Az emésztőrendszer betegségei:

– Reflux.
– Fekélyes betegségek.
– Felszívódási zavarok.
– Gyulladásos bélbetegségek.
– Polipok.
– Rosszindulatú elváltozások.

Kendermag szárított őrlemény / Cannabis sativa mag őrlemény:

Csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet, segít megelőzni a szív és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást. Elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt, kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt. Erősíti az immunrendszert. Agyműködés serkentő (fehérjepótlás az agyban).

A kendermagban lévő fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetők.
A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. az omega-3 zsírsavaknak, vagy más néven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz a linolsavnak.
A kendermag emellett jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van.

A kendermag pozitív hatásai:
– Csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet,
segít megelőzni a szív és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást.
– Elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt,
kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt.
– Erősíti az immunrendszert.
– Agyműködés serkentő (fehérjepótlás az agyban).

Apigenin:
– Gátolja a daganatsejtek ereződését.
– Áttétképződés gátló.
– Vastagbélrák sejtek sejthalálát elősegíti.
– Megakadályozza a polipképződést.
– Aktivizálja a T-sejteket.
– Gyulladáscsökkentő.

Az apigenin, a flavonoidok osztályába tartozik, megtalálható egyes gyümölcsökben, zöldségekben, mint például a hagymában, narancsban, zöld teában, zellerben, articsókában, petrezselyemben.
Az apigeninnel kapcsolatban több kutatás arra a következtetésre jutott, hogy az apigenin ösztönözheti a vastagbélrák sejtek apoptózisát vagyis sejthalálát.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Turktekin+2011
Gátolhatja a vastagbél tumor növekedését.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10900467

Az egyik klinikai vizsgálat azt értékelte, hogy az apigenin és az EGCG (a zöld tea egyik fontos komponense), milyen hatással lehet a szervezetre a vastagbélrák műtéti eltávolítása után. A megfigyeltek egyik csoportja apigenint (20 mg) és EGCG (20 mg) szedett 2-5 évig, míg a kontroll csoport nem kapott. Az eredmények alapján a kezelt csoportban a vastagbélráknak egy esetben sem történt kiújulása, míg a kontroll csoportban 20%-os volt az újraképződés. Továbbá a vastagbélrákot általában megelőző polipok kialakulása a kezelt csoportban csak 7%-os volt, míg a kontroll csoportban ugyanez 27%.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Hoensch+2008

Lucernacsíra:

– Egyetlen gyümölcs, vagy zöldségféle sem tartalmaz ennyi, az emésztéshez nélkülözhetetlen enzimet!
– Segít az ízületi gyulladásoknál, reumánál.
– A hagyományok szerint először az arabok termesztettek lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték.
– A népgyógyászatban a köszvényben szenvedők gyógytáplálékának hívták. Ma már azt is tudjuk, hogy növényi ösztrogén tartalma is fontos.
– Segít a sav-bázis egyensúly fenntartásában, így gátolja a köszvény kialakulását, csökkenti az ízületi gyulladást, reumás panaszokat.

Tartalmaz:
– Természetes növényi hormonok.
– Borostyánkősav.
– Klorofill.
– Vitaminok (A,C,B12,D,E,K,P).
– Ásványianyagok Ca, P, Mg, Mn, Fe, K. (Kálcium, Foszfor, Magnézium, Mangán, Vas, Kálium).

Hatása:
– A lucerna lúgos hatása kioldja az ízületekből a húgykősavat, rendszeres fogyasztásával, segít ízületi gyulladásnál, reumánál.
– Szoptatós anyáknál tejserkentő hatása lehet.
– L-borostyánkősav tartalma miatt, segít a kötőszövet rugalmasságának megtartásában.

Vöröskáposztacsíra:

– Brit tudósok szerint a káposztafélékben lévő anyagok hatékonyan csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, a sok káposztát fogyasztók körében.
– Erősíti a csontokat.

Tartalmaz:
– Aszkorbigént.
– Glükozilonátokat.
– Kalcium tartalma megegyezik a tej kalcium tartalmával.
– Daganatnövekedést blokkoló enzimeket tartalmaz.
– Fekélygyógyító vegyületet, U-vitamint.
– Indolt, ami a ráknövekedés potenciális ellenszere.
– Növényi antioxidánsokat, flavonoidokat.

Hatása:
– Glükozilonátok nevű vegyületcsoportja megakadályozza a rák kialakulását.
– Leghatásosabb növényként említik a nyelőcső-, gyomor-, vastagbél-, végbélrák leküzdésében, kiemelkedően fontos szerepe lehet a tüdő-, prosztata- valamint a hólyagrák legyőzésében is.
– Hormonoktól függő daganatok (például a mellrák és a borrák bizonyos fajtái) növekedését megakadályozza.
– Erősíti a csontokat, fogakat, nyirokmirigyeket.

Süngomba (Hericium erinaceus), oroszlánsörény gomba vagy más néven cseppkőgomba:

– Tudományos kísérletek igazolták, hogy a süngombában található poliszacharidok és polipeptidek gátolják a szarkóma-180 okozta rosszindulatú daganatok növekedését.
Q. Y. Yang kínai és S. C. Jong amerikai kutatók hasonló eredményre jutottak: a süngomba összetevői gátolják a szarkóma-180 okozta rosszindulatú daganatok képződését valamint az Erlich-Aszites karcinómát a ráksejtek DNS- és RNS-szintézisének megakadályozásával.
– További kísérletekben bizonyosodott be, hogy a gomba sikeresen alkalmazható gyomorfekély, gyomorhurut kezelésére.
– A préslé koncentrátumából előállított készítmények hatásosnak bizonyultak a nyelőcső- és a gyomorrák vagy emésztőrendszeri fekélyek kezelése esetében. Kínában 1977 óta gyógyszernek minősül.
– Nem elhanyagolható e gombafaj immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása sem.

Kutatások alapján igazolták:
– Emésztőrendszeri nyálkahártya gyulladás elleni hatását.
– Nyelőcső, gyomorrák, bélrák és fekély hatását.
– Rákellenes hatását.
– Immunrendszer segítő hatását.
– A memória javításában fontos szerepet játszhat.

K2-vitamin:
– Egészséges bélflóra.
– Nyálkahártya védelem.
– Kalcium beépülése.
– Szív- és érrendszeri hatás:
Sokáig úgy gondolták, hogy az emberi bélbaktériumok elég K-vitamin termelnek. Mára ez kétségessé vált, a mérések nem igazolják, hogy a bélbaktériumok által termelt K-vitaminból komoly mennyiség termelődne és szívódna fel. Az erek és lágyszövetek elmeszesedését főként a K-vitamin hiánya okozza. A K-vitamin szív- és érrendszeri hatását elemezve mára világossá vált, hogy a megfelelő szintű K-vitamin bevitel lassítja vagy akár vissza is fordíthatja az erek és a szív elmeszesedését.
– K-vitamin szerepe a csontritkulásban:
A csontritkulást általában a kevés kalcium fogyasztásra fogják, és növelik a csontritkulásban szenvedők kalcium bevitelét. Ennek következménye azonban a megnövekedett lágyrész és kardiovaszkuláris meszesedés. Az utóbbi években több vizsgálat bizonyította, hogy a fokozott kalcium pótlás D-vitaminnal vagy D-vitamin nélkül is, 10-20%-kal fokozza a szív- és érrendszeri halálozás kockázatát. Különös, hogy az orvostudományi kutatásokban hiányoznak azok a szintetizáló elmék, akik egyszerre képesek átlátni a csontritkulás, a D-vitaminkutatás és a K-vitamin kutatás egy irányba mutató eredményeit. A kutatók mindig csak a maguk szűk területével foglalkoznak.
A K-vitamin úgy tűnik, az a következő vitamin lesz, amely alapvető szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek és a csontritkulás megelőzésében.

U-vitamin:
– Gyomor és bélfekély gátlása.
– Sejtek regenerációja.
– Segíti a méregtelenítést.
– Enyhíti az aranyeres panaszokat.
– Hasnyálmirigy gyulladásra.

Táplálkozási szempontból a gyomor-bél traktust tartják az egyik legfontosabb szervnek a szervezetben. Az egészséges emésztőrendszer a legfontosabb az optimális egészség eléréséhez, a rossz emésztés okozhat több látszólag független problémát. Az egészséges táplálkozás és a gyomor egészsége ezért szorosan összefügg.

Összetevők:
Kendermag szárított őrlemény, Süngomba (Hericium erinaceus) őrlemény, U-vitamin (DL-metil-metionin-szulfónium-klorid), vöröskáposzta csíra őrlemény, lucernacsíra őrlemény, Kamillavirág kivonat (apigenin 98%), K2-vitamin (Menaquinone-7), kapszula borítása: zselatin, színezék: titán-dioxid.
A kapszula széthúzható és a benne lévő tartalom anélkül is elfogyasztható.

Hatóanyag napi bevitelben:

2 kapszula
Kendermag 200 mg
Süngomba 200 mg
U-vitamin 200 mg
Vöröskáposzta csíra 176,7 mg
Lucernacsíra 176,7 mg
Apigenin 39,2 mg
K2-vitamin 66 µg *NRV 88%

*NRV a felnőttek számára ajánlott napi bevitel.

Felhasználási javaslat:
– 2×1 kapszula / nap, valamint igény és szükség szerint maximum 2×2 kapszula / nap.

Kiszerelés:
– 100 db kapszula.