Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 23., szerda, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésVas

Előfordulása:
Mindennapjaink során az egyik legfontosabb fémünk, a legjobb mágneses tulajdonságokkal rendelkezik.
Földünk vastartalma is 36%, igaz ezt magmával együtt kell érteni. Sokoldalú, széles körben felhasznált elem (textilipar, gyógyászat, festékgyártás, kohászat, stb.). Néhány élelmiszer vastartalma: gabonamagvak (0.7-12), hüvelyesek (0.6-7.1), cereáliák (0.7-4.3), tejtermékek (0.2-4.8), húsok, húskészítmények (0.7-10.5), belsőségek (2-16), főzelékfélék (0.2-4.6), gyümölcsök (0.1-4.5) mg/100g mennyiségre vonatkoznak. Naponta 10-18mg a férfiak és nők szükséglete, a csecsemők, gyermekeké pedig 10-15mg.

Vas.


Felszívódás, kiválasztódás:
Légúton és gyomor-bélrendszeren keresztül szívódik fel. Gyomrunk állapotától és étkezési szokásainktól függően, a megemésztett vas csupán 2-20%-a fog hasznosulni. Egészséges egyéneknél 4-5g vasat találunk. A májban, vesében, csontvelőben van jelen nagyobb mennyiségben. Kiválasztása során a fel nem szívódott része széklettel és vizelettel távozik.

Tünetek, következmények:
Hiánya fáradtságot, fejfájást, szívdobogást, nyelv-, torokfájást, gyerekeknél étvágytalanságot, fejlődési visszamaradást okoz. Túlzott mértékű bevitelt okozhat a vasedények vastartalmának kioldódása élelmiszereinkbe.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat