Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 26., szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésSzelén

Előfordulása:
Elemi állapotában, a vízben oldhatatlan, viszont vegyületeit, sóit már feloldhatjuk.
Fokhagymára emlékeztető illata van. A gumi-, műanyag-, üvegiparban használják, ezen kívül megtalálható egyenirányító cellákban, samponokban, festékekben, gyógyászatban. Vizeink szélsőséges mértékben tartalmazzák. Savanyú vízben, vas mellett, igen nagy értéke is lehet. Zöldségeink, gyümölcseink csak keveset tartalmaznak. Kagylóban már több és a belsőségek közül a vese, máj, illetve a gabonák, lisztkészítmények már jelentős mennyiségben tárolják a szelént. Felnőttként 50-60mcg bőven elegendő szervezetünknek.

Szelén.
szelén

Felszívódás, kiválasztódás:
Légúton, bőrön és a gyomron keresztül történhet. Nagyon jól felszívódik, de ez függ a szelén formájától. Egy átlagos felnőtt 3-14,6g szelént raktároz testében, főként a vesében, májban, lépben, herékben, szívizmokban. Vizelettel 3-4-szer több szelént ürítünk ki, mint széklettel.

Tünetek, következmények:
A Keshan-kór (Kína, Keshan tartomány) főleg gyerekeket érint és szezonális. Négy formája létezik: akut, szubakut, krónikus, latens. A szívfunkciók megváltozása, szívizomsorvadás kíséri. A Kashin-Beck-kór (Kelet-Szibéria, Észak-Kína, Korea) jellemzője a zavart csontfejlődés, rövidebb kéz- és lábujjak, törpenövés. Élelmiszer okozta toxikózis hányingert, hasmenést, remegést okozhat. Krónikus, súlyos esetben, emésztőszervi zavarok, bőrelszíneződés, fogszuvasodás, körömproblémák, hajhullás léphet fel. Érdekesség, hogy 750mcg-nál még nem mutathatóak ki mérgezéses tünetek, azonban sosem árt az óvatosság.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat