Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 26., szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésCímlap Masszázs Shiatsu masszázs
Shiatsu masszázs

Shiatsu
A Shiatsu japán kifejezés, szó szerint ujjnyomást jelent (shi=ujj, acu=nyomás), mely a fő technikának számít alkalmazásakor. Egyéb használt technikák a testre kifejtett nyomás a tenyérrel, a könyökkel, a térddel, lábfejjel és talppal, melyeket nyújtó, feszítő, és lazító gyakorlatokkal egészítünk ki. Kombinációja az akupunktúrának és a masszázsnak, habár mégsem masszázs.

Rövid története
A Shiatsu gyökerei az ókori kínai medicináig nyúlnak vissza. Akínai orvoslás legősibb írott emléke A Sárga Császár Klasszikus Tanulmánya a Belső Orvoslásról több mint 2000 évvel ezelőtt íródott. A masszázs kínai változata Japánban is meggyökerezett, aminek ottani elnevezése Anma. Az Anmát általános betegségek kezelésére, sokszor vakok alkalmazták. Ebben a században Japánban új hatások érték az Anmát mind a Keleti mind pedig modern Nyugati tudomány részéről, és ezek alakították ki azt a formáját, amit manapság Shiatsunak nevezünk. Nyugatra alig húsz éve került, és kezdett el bámulatos gyorsasággal terjedni. Angliában a kezdő Shiatsu tanulók közreműködésével számtalan hiteles iskola jött létre, ahonnan sok mindőségi Shiatsu terapeuta került ki, akik gombamód alakítják ki az újabbakat.

Shiatsu alkalmazásakor elsődlegesen a saját, valamint a befogadó Energiájával dolgozunk. Az Életenergia indiai elnevezése Prána, kínai meghatározása Csi, és japán neve Ki.

A keleti felfogás szerint az ember energiarendszere

Az étertest
A legközelebb áll a fizkai test működésével. Ez a bőr felett húzódik néhány centire, és valószínűleg ezt mutatja ki a Kirlian-féle fénykép ( élőlényeket körülvevő energiaszinteket, magasfrekvenciát jelző fotó feltalálója, Szemjon Kirilian neve alapján). A Meridiánok és a Szervrendszer főleg az étertest része.

Az asztrál vagy érzelmi test
Az ember emocionális aurája, függ attól az érzelmi rezdüléstől, amit az aura visszatükröz, ezt egy látó különféle alakban és színben tudja érzékelni.

A mentáltest
Az intellektus hordozója, a gondolkodó elméé. A tisztán látó képpekként érzékeli a mentál aurát, ötleteket, koncepciókat, amit az ember közvetít magából. Ez a telepátia médiuma. A fizikális, éter-, asztrál- és mentáltestek adják személyiségünket.

A kauzál vagy spirituális test
Magasabb valónak, vagy léleknek hívják. A reinkarnációs elmélet szerint a halál beálltakor a fizikális, asztrál- és mentáltestek meghalnak, míg a kazuális vagy spirituális test tovább folytatja, átkerül egy új élet személyiségszintjére, azért, hogy más alakban továbbfejlődjön.

A modern medicina a fizikális testre hat, műtétekkel, gyógyszerekkel. Ezzel szemben az akupunktúra, a Shiatsu is elsősorban az étertestre hat. A Shiatsu technikák elsősorban a Meridiánokra fejtik ki hatásukat, amik az étertest részei, és ezen a szinten keresztül okoznak változásokat fizikális, emocionális és mentális szinten.

A spirituális csatorna és a Csakrák
A testben a legerősebb Energiaáramlás a spirituális csatornán, más néven, a Susumnán. A spirituális csatornán hét fő Energiaközpont található, amit gyakran Csakráknak nevezünk.

Csakra     Mirigy     A fizikális szervek és irányított részeik
    Emocionális, mentális és spirituális funkciók
Korona     Toboz     Nagyagy és a jobb szem     Spirituális tudat és tetterő
Adzsna vagy harmadik szem     Agyalapi vagy Hipofízis     Kisagy a bal szem, a fülek, az orr és a központi idegrendszer     Magasabb képzelőerő, intuíciós megértés és megvilágosodás
Torok     Pajzs     Tüdő, a száj, a torok, a hangképző szervek, a vállak, a karok, a kezek és a nyirokrendszer     Önkifejezés, kommunikáció, kreativitás
Szív     Csecsemő     Szív a keringési rendszer a bolygóideg és a mellkasüreg és a tüdő alsó része     Szeretet, együttérzés, az emberek szolgálata, tudat, egység, harmónia
Solar Plexus vagy napfonat     Hasnyál vagy Pankreász     Hasüreg, az emésztőrendszer, a lép a máj és az epehólyag     Személyes erő, vágy, emódióforrás
Köldök vagy
keresztcsont     Gonádok vagy
Ivar     Ivarszervek, medence, láb és lábfej     Fizikális és mentális vitalitás, alaposság, szexuális energia, partnerkapcsolatok és önbecsülés
Gyökér     Mellékvese     Gerinc, a koponya, a vese, a hólyag és a vegetatív idegrendszer     Fizikális akaraterő és nemzés


A Szervek meghatározása
A Keleti orvoslás Szervek alatt tágabb jelentést ért, ami az Energetikai funkción alapul. A kínai medicina 12 fő Szervet ismer. Ezek lét fő részre, pályára, vezetékre oszlanak. Az egyik hatos csoport az Energiát tárolja, és az elnevezése Zang. A másik hatos csoport a Fu, ami átalakítja az ételt és italt a Zangban tárolt Energiává és a fel nem használt anyagokat kiválasztja. A Zang szervek "tömörek", mint például a máj, ezzel szemben a Fuk "üresek", mint például a gyomor.

Zang     Fu
Tüdő     Vastagbél
Lép     Gyomor
Szív     Vékonybél
Vesék     Hólyag
Szív     Kormányzó
(Szívburok, Pericardium, vagy
Szív protektor)     Hármas Fűtő
(Hármas Égő)
Máj     Epehólyag


A Meridián Rendszer
Azt az Energiarendszert, amit a Shiatsuban leginkább használunk, Meridián rendszernek nevezzük. A 12 Szerv mindegyike kapcsolódik Meridiánokhoz, illetve Energia csatornákhoz, valamint Csakrákhoz.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat