Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 26., szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésCímlap Masszázs Partnermasszázs
Partnermasszázs

Partnerünk masszírozása
A masszázs a test jóleső ellazítása. Partnerünk masszírozása ennél jóval több. Egy könnyű (és meghitt hangulatú) masszázs nemcsak ellazítja a testet, és kellemes közérzetet teremt, hanem erősíti, harmonikussá teszi párkapcsolatunkat, segít feldolgozni közös problémáinkat. Az élmény közös, hiszen az egymásra figyelés élményével mindketten gazdagabbak leszünk, akár adjuk, akár kapjuk a masszázst. Amikor partnerünket szeretnénk megmasszírozni győződjünk meg arról, hogy mi magunk is kellően el vagyunk lazulva, egyébként a tagjainkból áradó feszültség megakadályoz abban, hogy a kívánt, lazító hatást elérjük. Válasszunk tehát olyan helyet, időpontot, amikor a feltételek ideálisak, és iktassuk ki azokat a tényezőket, amik megzavarhatnak bennünket. Bátran kapcsoljuk ki a csengőt és a telefonunkat, nem fogunk semmiről lemaradni (sőt!).

Néhány "előkészület"
Vegyük le kezünkről mindent, ami sérülést okozhat: gyűrűt, karórát, karkötőt. Ügyeljünk rá, hogy körmünk rövid és sima legyen. A masszírozást végezzük kellemesen meleg, tompított világítású helyiségben. A hangulat fokozásához használhatunk aromás gyertyát, füstölőt, és zenei aláfestést. Párunk arccal felfelé feküdjön egy szilárd, de nem túl kemény felületre, például szőnyegpadlóra. Az ágy nem alkalmas erre a célra, mert a matrac megereszkedése a nyomás nagy részét felfogja. Társunk legyen meztelen vagy viseljen csupán alsóneműt. Kerüljük a nyak elülső részének erőteljes masszírozását. Soha ne fejtsünk ki túl nagy nyomást a hát alsó szakaszára, vagy a gyomorra, se közvetlen nyomást a gerincre. A masszázshoz használt olajat kezünkben előzőleg melegítsük fel, mielőtt a testhez érintjük. Sajátítsa el az alábbi, könnyen megtanulható fogásokat, kis gyakorlással komoly rutint szerezhet!

A felsőtest
Először simítsuk végig ujjbeggyel finoman az arcát, középről kifelé haladva, majd körkörös mozdulatokkal fejezzük be a halántéknál. Masszírozzuk meg az arcot és az állkapocs ívét. Alkalmazzunk határozott gyúró mozdulatokat a szemöldök mentén. Ujjbeggyel dörzsöljük meg a hajas fejbőrt, hogy a bőr alatti vérkeringés élénkebbé váljon. Fogjuk át két kézzel hátulról a nyakát, miközben ujjainkkal megdolgozzuk a nyakizmait. Eresszük le gyöngéden a fejét, majd két kezünket a vállán nyugtatva fejtsünk ki enyhe nyomó mozdulatokat a láb irányába. Gyúrjuk meg az izmokat a váll felső részén.

A törzs
Kezünket tenyérrel lefelé helyezzük a váll elülső részére, kéztövünk közvetlenül a kulcscsont alatt nyugodjék, hüvelykujjaink támaszkodjanak egymáshoz. Kezünk élét lefelé csúsztatva masszírozzuk közepes erősséggel a mellkast, enyhébben a gyomrot. Két kezünkkel, ujjainkat lefelé tartva, ragadjuk meg egyik oldalon a húst, és váltakozó kézzel emeljük fel, nyomjuk össze, majd engedjük le - haladjunk végig így. Ismételjük meg a műveletet a másik oldalon is. Végül ujjbegyeinkkel masszírozzuk meg gyöngéden a mellkas felső részét.

Kar, kéz és láb
Fogjuk meg két kézzel a csuklóját, és végezzünk határozott, simító mozdulatokat fel, egészen a hónaljáig. Kezünket helyezzük a kar külső felére, majd mindkét kézzel haladjunk erőteljes húzó mozdulatokkal a kar külső és belső oldalán visszafelé, az ujjakig. A párunk a hajlítsa be a könyökét, és nyugtassa sima felületen. Két kezünkkel mozgassuk körkörösen a csuklóját, és csúsztassuk határozott mozdulattal a könyöke felé. Majd emeljük vissza, de nyomást ne alkalmazzunk. Ugyanebben a hajlított könyökhelyzetben hüvelykujjunkkal masszírozzuk meg az alkar belső oldalát. Partnerünk kezét támasszuk az ellentétes oldali vállára, és ismételjük meg ugyanezt a műveletet a felkarral is. Végül két kézzel ragadjuk meg a karját, és facsaró mozdulatokkal haladjunk egész hosszában oda-vissza rajta. Ismételjük meg ugyanezt a másik karral is. Masszírozzuk meg ujjízületeinkkel felváltva a tenyerét. Hüvelykujjunkkal alaposan dolgozzuk meg a kézfejét, majd a tenyerét. Forgassuk óvatosan az ujjakat, hajtsuk őket enyhén előre-hátra, miközben a kéztőtől gyúró mozdulatokkal az ujjbegyekig haladunk. Végezzük el ugyanazokat a mozdulatsorokat a lábon, mint korábban a karon tettük. Először simító mozdulatokkal felfelé, majd húzó mozdulatokkal lefelé végighaladva az egész lábon, majd kezünket felfelé csúsztatva és ugyancsak felfelé a combon, a lábszáron. Két kézzel a térdet tartva hüvelykujjainkkal tapogassuk ki a térdkalács körüli mélyedéseket. Ujjbegyeinkkel doboljunk gyöngéden a térdkalácson, majd rajzoljunk köröket a térd két oldalán. Facsaró mozdulatokkal, a karhoz hasonlóan, haladjunk végig a lábon, majd dolgozzuk meg, ahogy a kézzel tettük, plusz nyomást gyakorolva a sarokra.

A hát
Párunk forduljon a hasára, fejét az egyik irányba fordítsa oldalra. Gyúrjuk meg a farpofákat, majd a mutatóujj bütykeivel körkörös mozgással nyomkodjuk meg a comb külső oldalán található mélyedéseket. Dolgozzuk meg az egész tájékot kezünk élével végzett apró, ütögető mozdulatokkal is. Hosszú, csúszó simítással haladjunk végig a háton, majd hüvelykujjainkat a gerinc két oldalán levő mélyedésben vezetve haladjunk fölfelé. Visszafelé haladva mutató- és középső ujjunk hegyét nyomjuk be erősen e mélyedésekbe. Gyúrjuk meg a váll izmait. Fürge, simító nyomással vezessük végig kezünket a háton. Ujjhegyeinket futtassuk végig az egész testén. Tenyerünk külső élével ütögessük végig az izmokat. Majd ujjainkkal - könnyű, simító mozdulatokkal végigfutva a testen - fejezzük be a masszírozást.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat