Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. augusztus 05., szerda, Krisztina napja van. Holnap Berta és Bettina napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésCímlap Masszázs Önmasszázs
Önmasszázs

Önmasszázs
Ősrégi módszer ez, hiszen ha el kezd fájni egy testrészünk, automatikusan odakapunk, és elkezdjük simogatni, dörzsölni. Az önmasszázsnak számtalan jótékony hatása és előnye van, melyeket ön is meg fog tapasztalni, ha rászánja magát!

Előnyei:
Az önmasszázst reggel, vagy bármikor napközben végezhetjük, amikor egy kis időnk van rá. Nem kell alkalmazkodni a kezelőhöz. Saját magunkat gyógyíthatjuk, megelőzhetjük a nagyobb problémákat. Érezzük a masszírozás erősségét, így a megfelelő erőt tudjuk kifejteni. Az önmasszázs az egyik legjobb módszer arra, hogy megtanuljunk jól masszírozni. Megismerhetjük a különböző masszázs fogások alkalmazásának hatásait és következményeit. Rájöhetünk arra mi az, ami kellemes vagy kellemetlen érzést válthat ki tevékenységünk során. Senki nem ismeri úgy testünket, mint mi magunk, ebből adódik, hogy a fájdalmak helyét sem tudja más olyan pontosan behatárolni, mint mi.

Hátrányai:
Nem érvényesül a gyógyító személyisége, elmarad az érintés varázsa. Nem tudjuk magunkat teljesen ellazítani, hiszen koncentrálnunk kell mozdulatainkra is, valamint a testhelyzet is kényelmetlenebb lehet esetenként. Bizonyos testrészek nehezen hozzáférhetőek és kezelhetőek. Nem tudunk olyan intenzitással rányomni egyes helyekre, mint ahogy azt kellene.

Előkészületek
Keressen egy nyugodt helyet, ahol nem zavarja senki. Üljön le egy székre, vagy a padlóra, esetleg feküdjön le. Ha otthon végzi a masszázst, alkalmazzon masszázsolajat. Csukja be a szemét és masszírozza szét a gondokat!

Masszázs alapfogásai
A masszázs elkezdése előtt ismerkedjen meg az alapfogásokkal, melyeket a következő cikkben ismertettünk: Masszázs alapfogások

A masszázs sorrendje

Kezdjünk a lábfejnél
A nyirokáramlás serkentése érdekében alkalmazzon könnyű simításokat, a vénás áramlás élénkítésére és a vérkeringés serkentésére pedig erős nyomásokat. A törzs felé haladva mindig erősebben masszírozzon, és használjon olaja, hogy a simítások folyamatosak legyenek. A lábmasszázs nem csak rendkívül pihentető, hanem a reflexológusok véleménye szerint az egész szervezet működését is befolyásolja. Részletesen ismertettük a témát a következő cikkünkben: Talpmasszázs

Folytathatjuk a kéz masszírozásával

Mindenki, aki sokat használja a karját és a kezét, például sok időt tölt a számítógép mellett vagy fizikai munkát végez, vagy rendszeresen játszik ütős labdajátékot, hasznát fogja venni a kar- és kézmasszázsnak. A kézfejen számtalan idegvégződés van, ezért masszírozása jótékonyan hat az egész szervezetre. A reflexológia szerint a láb mellett a kézen is megtalálható az egyes testrészek és a hozzájuk tartozó reflexzónák térképe, melyekről a következő cikkünkben olvashat: Kézmasszázs

Következhet a comb és a csípő
A narancsbőr előfordulásának helyei, mely nőknél komoly gondokat okozhat. Masszírozással a lerakódott méreganyagokat fel tudjuk lazítani, melyek a felfokozott vérkeringés által könnyedén el tudnak jutni a kiválasztó szervekhez

1. Álló vagy ülő helyzetben alaposan simítsa végig a lábat, a törzs felé haladva alkalmazzon finom nyomásokat. A simításnál váltogassa jobb és bal kezét.
2. Hüvelyk- és a mutatóujjal emelgessük meg az izmokat, majd ökölbe szorított kézzel ütögessük át a területet.
3. Erőteljes gyúró mozdulatokkal dolgozzuk át a comb külső és belső oldalát.
4. Simító mozdulatokkal vezessük le a masszázst, és nyugtassuk meg izmainkat.

Időzzünk a hasunknál
Bár ülve is masszírozhatja a hasát, sokkal pihentetőbb, ha fekve teszi. A has ellazulását elősegíti, ha a térde alá helyez egy kispárnát.

1. Két kézzel felváltva masszírozza körbe a hasát az óramutató járásával megegyező irányban, folyamatosan átemelve az egyik kezét a másikon. Dolgozzon egyre nagyobb körzésekkel, hogy azok az egész hasra kiterjedjenek, majd fokozatosan csökkentse a körök méretét. Mivel a mozdulatok a bélmozgások irányát követik, jobban ellazul a has, és minden jótékony hatással van az emésztésre is.

2. Az egyik kezével végezzen statikus és körkörös nyomásokat a has egész területén, ugyanazt az irányt követve, mint az 1. lépésnél. Az egyik kezét tegye a másikra, vagy használja csak az egyik tenyerét aszerint, hogy milyen erős nyomást akar kifejteni. A hasmasszázsról részletesebben írtunk a következő cikkünkben: Haramasszázs.

Haladjunk feljebb a nyakhoz és a vállakhoz
A napi stressz, az ülő munka, a nehezebb súlyok cipelése nagyban hozzájárul a nyak, a váll és a mellkas izmainak elmerevedéséhez. A fej egyébként is nehéz testrész, nem meglepő tehát, hogy nyakizmaink gyakran feszesek, merevek, görcsösek. Összpontosítson a legfeszültebb területekre, masszírozza át ezeket lassú, mély simításokkal.

Simítsuk át erőteljesen az izmokat, a válltól a nyakszirtig, és a gyakorlatot többször ismételjük meg.
Gyúrjuk át a területet, majd hüvelyk- és mutatóujjunkkal emeljük ki az izmokat. Körkörös mozdulatokkal haladva nyomkodjuk át őket. Simító mozdulatokkal nyugtassuk meg a területet.

Végezetül következzen az arc és a fejbőr
Az arc és a fejbőr különösen alkalmas az önmasszázsra. Fejfájáskor egyébként is ösztönösen masszírozzuk a fejbőrünket és homlokunkat, hiszen az egész testre kiható regeneráló hatással rendelkezik az arcbőrön jelenlévő számtalan receptor miatt. Ajánljuk Önnek részletes, ezzel kapcsolatos cikkünket: Fej- és Arcmasszázs

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat