Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 26., szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésCímlap Nyomelemek Molibdén
Molibdén

Előfordulása:
Ezüstfehér, kemény fém. Acélötvözetek, rugók, izzólámpák gyártásához, direkt kezelésre használják. A talaj jellegétől függ élelmiszereink molibdén tartalma. Zöldségek, hüvelyesek esetén több, a gyökérfélékben kevesebb. Szükségletünk az életkorral változik. Csecsemőknél 0.015-0.04 mg/nap, 1-10 éves gyermekeknél 0.025-0.15 mg/nap, 10 éves kor felett 0.075-0.25 mg/nap. A belsőségek (máj, vese) nagyobb arányban, tartalmazzák, mint a tej, búza, árpa, rozs, magvak. Biológiai felezési ideje 2-4 nap.

Felszívódás, kiválasztódás:
A légúton és emésztőrendszeren (40-70%-os hatásfok) keresztül szívódik fel. A májban, vesében, csontokban halmozódik fel. A szulfátok gátolják ezt a folyamatot. Vizelettel távozik a 30-35%-a, széklettel csupán elenyésző hányada (kb. 1%).

Tünetek, következmények:
Esszenciális elemként több enzim alkotórésze (szulfit, xanthin, aldehid oxidáz). Eddig még nem mutatták ki a hiányát. Ahol magas a talaj molibdén és réztartalma, ott gyakrabban előfordultak köszvényszerű megbetegedések, ízületi fájdalmak (térd, kéz, lábfej), sőt még deformáció is, pl. májduzzanat.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat