Hirdetés


Moksha Cseppek

Moksha Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2018. március 18., vasárnap, Sándor és Ede napja van. Holnap József és Bánk napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésMangán

Előfordulása:
Ezüstfehér, kemény, rideg, porrá törhető. Az élő szervezet számára esszenciális. Rendszerint a vassal együtt fordul elő, felhasználási területe széles. A rizs, búza, búzakorpa, búzacsíra, szója, barna kenyér, seréshús, dió, mogyoró jelentős mennyiségben tartalmaz mangánt. Egyéb élelmiszerek, tej, tejtermékek, tészták, gyümölcsök, zöldségek csak kis mennyiségben. Napi szükségletünk felnőttek esetében 2-5 mg.

Mangán.
mangán

Felszívódás, kiválasztódás:
Légzőszervünk, bőrünk és gyomrunk által tudjuk felszívni. Mivel a vas és mangán kölcsönhatásban vannak, így vashiány esetén javul a mangán felvétele. Legnagyobb arányban a májban található, de megtalálható a többi szövetekben is. Majdnem teljes egészében a széklettel ürítjük ki, csak kisebb részét vizelettel, verejtékkel és hajunkon keresztül.

Tünetek, következmények:
Mivel nélkülözhetetlen nyomelem, a hiánya, csökkent bevitele a hajpigmentáció zavarait, növekedés visszamaradását, csontosodási zavarokat okoz. A legtöbb fémhez viszonyítva a mangán túlzott bevitele okozza a legkevesebb problémát. Azért nem árt az óvatosság, mert tud lázat, orr-, torokproblémákat okozni. Súlyos mangánmérgezésre ellenszert jelent a triptofán, fenil-alanin.

 

Celeb fogyás....

Peller Mariann fogyása
Peller Mariann fogyása


 Gombos Edina fogyása!

Jáksó László fogyása
Jáksó László fogyása!

Pataki Zita fogyása 
Pataki Zita fogyása

Ábel Anita fogyása

Ábel Anita fogyása

Támogass minket

 


G.G. AdminVitaminGoogle PageRank
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2014. Artemisinin – Egynyári üröm kivonat