Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 23., szerda, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésCímlap Lelki titkaink Lelki tanácsadás
Lelki tanácsadás

Lelki tanácsadás

 

Sokat gondolkoztam már rajta, hogyan segíthetnék az embereken. Nemcsak anyagiakban gondolkoztam, hiszen ehhez én nagyon kevés vagyok. Azonban a lehetőségeimhez mérten próbálom támogatni a rászorulókat. Legalább annyira kellene segíteni mindenkin, hogy a létfenntartáshoz szükséges dolgokat megkaphassa. Lelki élet sem képzelhető el mindaddig, amíg az életfenntartás nem biztosított. Pedig valójában ezért vagyunk itt, hogy magasabb rendű lényünk ápoljuk és folyamatosan fejlődjünk. Amíg valakinek azon járnak a gondolatai, hogy ma és holnap mit fog enni, ezzel elvonja figyelmét a lelki életéről. Persze olyan ember is van, akinek megvan mindene és mégsem foglalkozik a lelkével.

 

 

Én most azokon az embertársaimon szeretnék segíteni, akik ezen a lelki úton járnak és eltévedtek, nem találják az utat. Sokszor voltam már zsákutcában, próbálkoztam feleslegesen, de tapasztalatok útján lehet igazán tanulni. Sokszor akkor is megteszünk valamit, ha tudjuk mennyire rossz döntés lesz, talán azért mert nem mi éltük át és kevésbé fogunk hallgatni egy-két, nálunk okosabb (tapasztaltabb) emberre. A legfontosabb, hogy minden döntést magunk hozzunk meg és ne hárítsunk semmit sem másra: ...azért nem sikerült a palacsinta, mert Anna ezt mondta... Segítséget persze lehet és szabad kérni, de a döntés mindig a miénk legyen, így a felelősség is náluk marad. Teljesen felesleges másra hárítani, mert előbb-utóbb úgyis újból szembe kell néznünk a problémával. Valószínűleg más szituációban, de újból fel lesz adva a kérdés.

 

Őszintén bevallom én sem vagyok tökéletes, nekem is számtalan emberi hibám van. Akkor mégis hogyan tudnék segíteni? Egy ideje észrevettem magamon, hogy valójában minden szituációban magunkat büntetjük. Ez kicsit furcsán hangzik, ezért elmondok egy példát. Munkahelyen, az egyik kolléga elsüt egy ártatlan (de lehet gúnyos is) viccet, amire jól felhúzom magam. A kollégának semmi baja, pár percig sajnálja a dolgot, elnézést kér, de bennem... Elég sokáig ott kavarog ez a rossz érzés, s már azon töröm a fejemet, mikor és hol fogok visszavágni. Általában jól memorizálom az ilyen szitukat, ezért sokáig forr bennem az eset, szükségtelenül ártva ezzel testemnek (felmegy a vérnyomásom, feszültebb vagyok stb.). Végső soron magamat büntettem meg, holott csak el kellett volna tudni engedni az egészet... Olyan egyik fülemen be, a másikon ki. Akkor viszont a kolléga rágódott volna (ez persze nem biztos, de lehetséges). Aki másnak vermet ás... Nem könnyű változtatni a megrögzött szokásainkon, de amióta könnyen tudok ezt-azt elengedni, jóval felszabadultabb vagyok. Ehhez kicsit befelé kellett fordulni, hogy végre ne mások mondják meg, mit tegyek, mit érezzek, hogyan viselkedjek szituációkban stb. Vannak helyzetek, mikor az illem és etika szerint kell cselekedni, de végső soron a szabadságra, szabad döntésre törekszek, ami ugye nem kis felelősséggel jár. Akinek ez nem megy, először próbáljon meg felelősséget vállalni minden döntése, tette után.

 

A tanácsadást csupán a lehetőségek bemutatásának, lehetséges veszélyek elkerülésére szeretném szentelni. Vannak élethelyzetek, melyeket mindenképpen át kell élnünk lelki fejlődésünk érdekében, de miért szenvednénk olyanért, ami csak visszavethet bennünket. Persze olykor a szenvedésnek is nyomatékos oka van. Bizony egy rózsaszín világot elképzelünk, de ott nem biztos, hogy észrevesszük azt az érzést, ami segíti fejlődésünket. Míg pl. egy betegség, testi fogytékosság rávezethet bennünket, hogy értékeljük az egészséget, látást, társkapcsolatokat, önvalónkat stb.

 

Aki tanácsot szeretne kérni, az gondoljon bele ebbe, hogy talán nem véletlenül szenved éppen. Aki régóta szenved valamiben, az talán nem mer, vagy nem tud szembenézni a problémájával. Őszinte beszélgetéssel és határozott szándékkal lehet segíteni a problémán. Ezek a legfontosabbak, ahogy Dr. Csernus Imre is tartja. Amennyiben látja egy emberen, hogy nem mond igazat, el sem vállalja. Teljesen igaza van, csak egymás idejét rabolják, amialatt más embereken tudna segíteni. Kérem csak az jelentkezzen, aki komolyan szeretné megoldani a problémáját és 100%-osan hajlandó együttműködni. A sikerért pedig itt is keményen meg kell dolgozni, mert az nem adják ingyen. Sokan gondolják, hogy valamilyen csodalötty, meg ripsz-ropsz tanfolyam megoldja a gondokat. Én sem és rajtam kívül még sokan vannak így, akik bizony kitartó munkával dolgozták meg magukat azért, hogy a belső lelki világuk így néz ki most. És ez egy olyan munka, ami csak akkor ér véget, ha megvilágosodik az ember.

 

Akinek szüksége van segítségre, tanácsra, annak nagyon szívesen segítek. Lehet családi feszültség, belső lelki gubanc, munkahelyi ellentétek, megunta az életét stb. Bármilyen lelki jellegű gond esetén lehet hozzám fordulni. Mivel még nem értem el a megvilágosodást, minden kérdésre én sem tudom a választ, de lehetőségeimhez mérten biztosan megteszek majd mindent. kapcs.:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat