Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 26., szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésCímlap Lelki titkaink Lelki egészség
Lelki egészség

A lelki egészség

"Felelősek vagyunk életünkért és annak irányításáért."

Dr. Edward Bach

Hogyan éljünk egész, teljes életet?

Modern társadalmunkban igen divatossá vált az egészséges életmód, mint téma. Testünk azonban nem lehet egészséges, ha az egyik kulcsfontosságú része: a lélek nincs megfelelő állapotban.


Ha lelkünket problémák, gondok gyötrik, az egy ideig tűr, s mint mikor a mérleg egyik nyelve túlterhelődik, kibillen egyensúlyából, s kileng az egyik irányban. Adott esetben, pedig ez az irány határozottan rosszat jelent, és az csupán a súly nehézségétől, tehát a problémák jellegéből és milyenségéből adódik, hogy mekkora is lesz ez a "kilengés", vagy nevezzük inkább lelki egyensúly felborulásának. Miért kell törekedni a minőségi életre? Az életminőség-, mint fogalom sajnos nem mindig jól értelmezett a társadalom nagy része számára. Sokan el vagyunk foglalva azzal, hogy minél több anyagi javat megszerezzünk, amivel tulajdonképpen nincs is probléma, hiszen ez a létbiztonságot szolgálja, amely nélkül ma már nagyon nehezen lehet megélni.


A probléma csupán akkor van, ha elfelejtjük, hogy nem mi vagyunk a tárgyakért, hanem azok a mi kényelmünket szolgálják. Megkönnyítik életünket, kényeztethetjük magunkat ezek segítségével, a tárgyak vannak mi értünk. De mit érnek a tárgyak, az anyagiak, ha nem tudunk teljes, kiegyensúlyozott életet élni?


A jó életminőség fogalomkörébe az is beletartozik, hogy:

-harmóniában vagyunk környezetünkkel, a körülöttünk élő emberekkel, családunkkal,

-képesek vagyunk jó döntéseket hozni,

-tudjuk, mi tesz minket boldoggá,

-el tudjuk érni céljainkat,

-meg tudjuk valósítani önmagunkat,

-képesek vagyunk olyan jellemvonásokat elsajátítani, ami segít, hogy olyan emberré váljunk, akik lenni szeretnénk,

-tudjuk, miből nyerhetünk energiákat, melyekkel feltöltődhetünk,

-tudunk krízishelyzeteket kezelni,

-konfliktusokat megoldani,

-problémákkal megbirkózni,

-szeretni önmagunkat és a körülöttünk élő, számunkra fontos embereket.


A példák még sok száz oldalon sorolhatóak, ezek mindig egyéni igényektől függ, azonban minden egyes pont valamiben egyezik: a lelki jólétet, az életünk magas színvonalához elengedhetetlen.


Mi segíti elő a lelki egyensúlyunkat?

A lelki egyensúly eléréséért nagyon sokat kell dolgozni, mint oly sok mindenért az életben. Nehézséget jelent, hogy a befektetett munka olykor fájdalmas, megrázó, de mindenképpen célravezető. A kemény munka meghozza gyümölcsét. Magyarországon minden 5. ember jelenleg is depressziós, és azon személyek száma, akik már küszködtek ezzel a problémával, még magasabb. Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy az utcán járva, tömegközlekedésen utazva az emberek arcát figyeltük. Ha jól megnézzük, láthatjuk az arckifejezéseken, reakciókon, hogy kik azok az emberek, akik egyensúlyban élnek. Egyszerűen egyfajta megmagyarázhatatlan "ragyogás" látszik rajtuk, kellemes benyomást keltenek, jó rájuk nézni. Ez a szépségnek egy olyan formája, mely nem követ divatirányzatot, mégis sokkal gyönyörködtetőbb, mint bármilyen smink vagy frizura. Minden ember lehetne ilyen szép, ha megfelelő segítséget kap a belső (sz)épüléshez.

Ma már rengeteg helyen lehet segítséget kapni lelki nehézségeink leküzdéséhez, ezek közül néhány:


-pszichológusok

-pszichiáterek

-mentálhigiénés szakemberek

-lelkisegély-telefonos szolgálatok

-egyéni terápiák

-csoportos terápiák

A belső munka során rengeteg információt szerezhetünk önmagunkról, a lélekben lezajló folyamatokról. Személyiségünk minden egyes alkalommal fejlődik, önismeretünk gazdagodik, s magasabb színvonalú élethez segítenek hozzá. Ugyanakkor nem szabad megfelejtkeznünk arról sem, hogy mi mit tehetünk a saját pszichénk, közérzetünk jobbá tételéért.


A legfontosabbak és legegyszerűbbek:

-tiszta, rendezett környezet létrehozása

-segít a jobb közérzet eléréséhez

-kiegyensúlyozott étrend

-a biológiai folyamatok rendkívül nagy szerepet töltenek be, kapcsolatban állnak a lélekben játszódó folyamatok lezajlásakor

-megfelelő időbeosztás

-megelőzi az "összecsapnak a fejem fölött a hullámok" effektust

-testmozgás

-endorfint (boldogság-érzetért felelős hormont) szabadít fel

-a stresszt okozó tényezők kiszűrése

-ne terheljük le magunkat

-kikapcsolódást jelentő tevékenységek keresése

-meditáljunk, relaxáljunk, találjuk meg azt a tevékenységet, mely segít a kikapcsolódásban, boldogságot okoz

-alvás

-napi minimum 8 óra elengedhetetlen a regenerálódáshoz

-tájékozódás

-minél több ismeretet szerzünk meg valamivel kapcsolatban, annál hatékonyabbak leszünk a probléma megoldásakor

-törekedjünk nyitottságra az emberi kapcsolatainkban

-jó érzés másokat szeretni és tudni, hogy velünk is törődnek, szeretnek minket


A választás a Te kezedben van

Ne feledjük, a döntés joga mindig a kezünkben van! Figyeljünk oda jobban lelki egészségünkre és tegyünk meg mindent gyógyulásunk érdekében! Tar Eszter

Életed a saját kezedben van!

Mit jelent számunkra a létünk, életünk?


Mindent! Mégis másokra bizzuk egészségünket, közérzetünket, lelki egyensúlyunkat! Ők pedig érdekeiknek megfelelően tartanak bennünket bizonytalanságban, a saját feltétel rendszerükben. Mi pedig megyünk az általuk diktált úton, feltételezzük, hogy ajánlásaik, munkájuk értünk, értem van! Valójában mi is a feltételezés? A feltételezések olyasfajta dolgok, amelyeket a nélkül teszel, hogy felismernéd, voltaképpen mit csinálsz, s ezért félrevezető az, amikor Ausztráliában egy fürdőkádból kilépve észreveszed, hogy a víz a megszokottal ellenkező irányba csavarodva folyik le. A fizika törvényszeruségei ezzel hozzák tudtodra, hogy milyen messze is kerültél otthonodtól. Új-Zélandon például még a tárcsás telefonon a számok is az óramutató járásával ellenkező irányba növekszenek. Ennek viszont semmi köze sincs a fizika törvényeihez, ez csak helyi szokás. A sokkot a felismerés váltja ki belőled: lehet másképp is. Igazából ezt soha még csak fel sem merted tételezni, és egyszer csak lám! Egy másik módot fedezel fel. Még a föld is kicsúszik alólad. Ahhoz, hogy Új-Zélandon tárcsázni tudj, erőteljesen kell koncentrálnod, mivel minden számjegyet ott találhatsz meg, ahol a legkevésbé keresed. Próbálj csak meg gyorsan tárcsázni! Szükségszeruen félre fogod ütni a számokat, mert az automatizmusod muködésbe lép, még mielőtt bármit is tehetnél ellene. A tárcsázás szokása oly mélyen gyökerező, hogy már feltételezhetőleg arról sincs tudomásod, ha éppen azt teszed. Ezek az automatizmusok benne vannak életünkben, s ettől eltérni egy módon lehet, ha alapjaiban rendezed át az életed!


Kezd ott, hogy tanuld meg szeretni önmagad.

Ja, hogy erre hamar kapod a minősítést a környezetedtől, hogy önző vagy! Hát igen, megint egy beidegződés, hiszen ha magamat szeretem, akkor a másik embert már nem tudom! Legyél önzetlen és szeresd testvéreid, szüleid és mindenkit, csak magadat nem! Kis híján erre tanítottak bennünket a hamis ideológiák. Most viszont itt van az ideje, hogy helyes útra térjünk, mert ezek a téves felfogások valóban megkevernek bennünket, mint a fent említett telefonkészülék. Első lépésként tisztázni kell magunkban a szeretni szó értelmezését. Én úgy gondolom, szeretni annyi jelent, lelki békénkben megnyugodva, figyelünk önmagunkra, hogy szeretetet, békét, nyugalmat és biztonságot tudjunk közvetíteni környezetünk számára! Legyen elég igazolásul, ha nem vagyunk önmagunkkal szeretetben, akkor még a macska is rossz helyen ül a küszöbön, s vibrál körülöttünk a levegő, kiszámíthatatlanokká válunk, amit érzékel környezetünk, s félelem, bizonytalanság telepedik közénk. Ha nincs meg a belső békénk, akkor miként adhatnánk, sugározhatnánk azt a másik ember felé? Legfeljebb problémáink kommunikálásával másokat is elbizonytalanítunk, félelmeket ébresztünk bennük! Kijelenthetjük, hogy önmagunk szeretete nélkül esélyünk sincs arra, hogy másokat szeretni tudjunk. Ez a szeretet semmiképpen nem keverendő össze a beidegződött önzéssel, ahol a saját érvényesülésért át kellett gázolni a másik emberen, annak kárára!


Hol kezdjek hozzá mindennek a megtanulásához, végre hajtásához?

Itt. Ennek az oldalnak az egyik célja is ez, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, ne a külsőség domináljon, ne a pénz határozza meg mindenképpen a napjainkat, mert akkor nincs kiút ebből a darálóból, amibe félelmeink, bizonytalanságaink, útkeresésünk zavart. Első lépésként szükséges megállnunk, befele fordulnunk és átértékelni eddigi életünket, egy számadás formájában. Majd ezt követően ki kell dobni életünkből azokat az igényeket, beidegződéseket, pótcselekvéseket, amelyek pokollá és nyughatatlanná tették eddigi életünket. Választani kell egy pihentető zenét, kényelmes pózt, ahol számunkra legkedvesebb illatok kíséretében ellazulhatok, és kiengedhetem magamból azokat a negatív energiákat, amik szétfeszítettek és nem adtak teret nyugalmamnak. Ez nem megy azonnal, sokszor és hittel kell önmagunkhoz állni. Mert ki hinne jobban a sikerünkben saját magunknál? Átállás alatt kezdjünk el esténként nagyokat sétálni a természetben, keveset gondoljunk a problémáinkra, mert akkor még a megoldási képleteink is szabadabban jönnek elő! Ne görcsölj, mert annál kevésbé sikerülnek a dolgaid. Lazulj el és kezdj bízni önmagadban a saját sikeredben. Egy idő után aztán jelentkeznek az első tünetek. Türelmesebb vagy környezetedhez, kisebbek az igényeid, mert rájössz, hogy nem a külsőségek a legfontosabbak, hanem az az émelyítő nyugalom, amibe belekóstoltál! Észre sem veszed, a családod, a munkatársaid tágra nyitott szemmel kérdezik egyszer csak, hogy mi történt veled? A másik ember felé mutatott szereteted első jele, ha elmondod nekik a nagy titkot!


 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat