Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 26., szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésCímlap Vitaminok Kvázivitaminok
Kvázivitaminok

Egy kis bevezető.
Az 1990-es évek eleje óta, amióta parányi koncentrációban is fel lehet deríteni a test szöveteit, azóta vettük észre ezeket a különös anyagokat. Hívják őket pszeudo-, sőt nem-vitaminnak is. Egyik-másikuk csak köztes anyag vitamin és zsíranyag között. Hiányukkor megbetegszünk, de ha pótoljuk őket, meggyógyulunk.

Karnitin:
Karcsúsító vitaminnak is hívják, mert a zsírmolekulák csak velük utaznak. Nélkülük felszaporodnának a vérben, majd elhízáshoz vezetnének. Az izmoknak sok energiára van szükségük, ezért a karnitin a mitokondriumokba (a sejt égetőkemencéi) szállítja a zsírt. Képes a mérgező, káros gyógyszeranyagokat is kihajtani a szervezetből.

Karnitin
Megakadályozza vagy akár elmulaszthatja a máj elzsírosodását. A zsír okozta érelmeszesedés ellen hat: lebontja a vérben a zsírsavakat és a "jó" HDL-koleszterint meghagyja. Szívünk pedig legszívesebben nyílt láncú zsírsavakkal fűt, melyeket csak a karnitin szállít. Érdekes, hogy sportolásnál, kirándulásnál, mikor több oxigént kap a szív, nő a karnitinszükséglet is.

Karnitin mikroszkóp alatt.


Koenzim-Q
A karnitin csak szállít, a Koenzim-Q viszont elégeti a zsírmolekulákat a sejt kemencéjében. Szívbeteg emberekre és idősebb korban jellemző a Koenzim-Q hiányállapot. 30 éves kor felett csökken a szervezet Koenzim-Q termelése, ezért nem árt pótolni, de 50 év felett mindenképpen nagyobb dózisra van szükségünk. Fogyasszunk fokhagymát, abban sok a szelén, mely megsokszorozza a Koenzim-Q-t.

Koenzim-A
Minden fáradt ember, aki szeretne friss élénk lenni, emelje meg 50%-kal a koenzim-A-ját és csodát fog észrevenni. Mintha újjászületne. A pantetin (a B-vitamin pantoténsavjából keletkezik) alakul át Koenzim-A-vá, méghozzá igen gyorsan. Amikor a szív kevés oxigént kap (mert pihenünk) minimumra csökken a szívizom pantetin szitje. A Koenzim-A csökkenti a koleszterint és az izmokban elégetésre hajszolja a zsírokat. Az összes lipidcsökkentő közül a legveszélytelenebb, gyakorlatilag nulla a toxikus, azaz mérgező hatása.

Bioflavonoidok
A növényi sejteket őrző bioflavonoidokat hívják még P-vitaminnak is. Az anyagcserébe bekerülve tovább folytatják jótékony tevékenységüket, mintha még mindig a növényben lennének. Kereken 7000 fajtájuk létezik, legtöbbjük piros vagy kék színű. Általában a gyümölcsök héja alatt találhatók meg. Őseink gyógyászata is a flavonidok használatán alapult. A vitaminokhoz hasonló hatást fejtenek ki. A C-vitamint megvédik az oxidácótól, így hússzorosára növelve a hatást. A C-vitamin a nagyobb ereket, a bioflavonoidok pedig a kis hajszálerek gyenge falait erősítik és támadják a kórokozókat. Segítenek a magas vérnyomás, allergiák, vérszegénység, a vér zsírtartalmának csökkentése, orr- és fogínyvérzés, fogamzásgátló szerek mellékhatásának a kiküszöbölése esetén. Gyorsítják a vérkeringést, megelőzve a vénás panaszokat, keringési rendellenességeket, az agyvérzést. A többi vitaminnal ellentétben nem tartalmaznak nitrogént. Immunrendszerünk leghatékonyabb tagjai, a baktériumokat, vírusokat mégcsak közel sem engedik. Képesek megkötni és kiválasztani a rezet és az ólmot a testünkből. Lakásunkban csak úgy hemzsegnek a mérgező anyagok, ezért olyan fontos, hogy friss gyümölcsöt együnk, mert ezek bioflavonoidokban gazdagok.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat