Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. augusztus 06., csütörtök, Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésKobalt

Előfordulása:
Szívós, nagyon kemény, mágnesezhető fém. Emberek és állatok számára nélkülözhetetlen (esszenciális).
Levegőben és ivóvízben kis mennyiségben találjuk meg. A talaj kobalttartalma viszont már jóval magasabb. Élelmiszereink és italaink is jóval nagyobb arányban tartalmazzák, mint a többi nyomelemre ez jellemző. A kenyér, burgonya, tejcsokoládé, földimogyoró, fehér bab, lencse, paradicsom, körte, marhahús, borjúhús, tyúkhús, rák, anyatej, tehéntej, vaj, bor tartalmazzák nagyobb koncentrációban. Szerveink közül a májban, vesében, tüdőben található kissé több, egyébként arányosan oszlik el.

Kobalt.
kobalt

Felszívódás, kiválasztódás:
Légutakon, emésztőszerveken (20-97%-os hatásfokkal) keresztül juttatható testünkbe. Nagyrészt vizelettel, kisebb részben széklettel, verejtékkel, hajunk által szabadulunk meg tőle. A napi felvett mennyiség 20mcg és 1mg között változik, táplálkozásunktól függően.

Tünetek, következmények:
Általános hatása többirányú. A vérképző szervekre, vesére gyakorol hatást. A sörhöz adagolt habstabilizáló eredményeképpen a nagy sörfogyasztók (napi 10liter sör = 10mg kobalt) életkörülményeit biztosan rontja. A kobaltterápia golyvát okozhat, mivel csökkenti a jódkapacitást. Sörivóknál szintén megfigyelhető. Vérképző szervekre csak igen nagy adag (20-30mg/nap) hat, azonban ez a mennyiség már egyértelműen toxikus.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat