Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 25., péntek, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésCímlap Masszázs Kínai masszázs
Kínai-masszázs

Kínai masszázs
A kínai masszázs az akupunktúrával és a herbalizmussal együtt része a Kínában már több mint 2000 éve alkalmazott hagyományos kínai orvoslásnak.

Különböző módszerek élnek egymás mellett, beleértve a tuinát (tolás és markolás) és az anmót (nyomás és dörzsölés). Hagyomány, hogy ruhán keresztül masszíroznak.

A kínai masszázs alapelvei
1. A jin-jang elv
A klasszikus kínai orvoslás mindent átfogó rendezési elve a hara masszázs alapját is képező dao. A daoról nem lehet beszélni, azt gyakorolni kell. Ez azt jelenti, hogy szabad utat adunk a természetnek és nem teszünk semmit, ami ellentmondana a természetes mozgásfolyamatnak. A daot jinben és a jangban megtestesülő polaritás, szerves kettősség jellemzi. Lényege: minden dolognak két "oldala" van, mint például a nappal és az éjszaka, az ég és a föld, a sötétség és a világosság.stb. A két oldalnak a saját létéhez kölcsönösen szüksége van a másikra. Csak egymással egyesülve alkothatnak egy egészet. A jin és a jang örökös váltakozása létrehoz egy harmadikat, az élet feszültségét, a csinek nevezett életenergiát. Az emberi testben lejátszódó összes folyamat a csi megnyilvánulása, és a testet végső soron a jin és a jang poláris erői tartják életben. Az egészség lényegében a harmónia és az egyensúly faktorának a függvénye. A kínai gyógyászat szerint a csi az energiapályákon (meridiánokon) keresztül oszlik szét a testben, és szabályozza a különböző életfolyamatokat. A betegségek energiablokádok létrejötte miatt alakulnak ki. Ha túl sok vagy túl kevés energia van egy testrészben, az érintett terület betegségéhez vezet, és az egész testet terheli. A hara masszázs a blokádok oldása által a reflexzónák és a reflexpontok gyengéd ingerlésével oda irányítja az energiát, ahol éppen szükség van rá.

2. A szervek
A kínai orvostudomány tágabb értelemben használja a szerv kifejezést, mint a nyugati gondolkozás. Szerintük ugyanis a vese az energiaforrások és a növekedés, a csontok és az agy közötti kapcsolatot biztosítja. Tizenkét elsődleges csang-fu szerv létezik. A csang szervek jin típusúak: tüdő, szívburok, szív, lép, máj és a vese. A fu szervek jang típusúak: vastagbél, a hármas melegítő, vékonybél, gyomor, epehólyag és a húgyhólyag.

Külső-belső kapcsolat a jin és a jang csatornák között
A meridiánok a testet behálózó csatornák, energiapályák melyeken keresztül a csi és a vér áramlik. Mindegyik kapcsolatban áll egy belső szervvel, melyről a nevét kapta.

A 12 fő meridián a következő:
Belső (Jin)
Tüdőmeridián
Lépmeridián
Szívmeridián
Vesemeridián
Szívburok-meridián
Májmeridián

Külső (Jang)
Vastagbél-Meridián
Gyomormeridián
Vékonybél-Meridián
Húgyhólyag-Meridián
Hármas Melegítő Meridián
Epehólyag-Meridián

A fő meridiánok szimmetrikusan helyezkednek el a test két oldalán, és hat párt alkotnak. A meridiánok párjukkal a végtagok végén találkoznak. Akupontok

A meridiánok mellett találhatók az akupontok, melyek a szószerinti fordítás szerint a meridiánok "kicsiny kapui".

Masszázs alapfogások:
1. Nyomás
Ujjainkkal, ujjízületeinkkel vagy hüvelykujjunkkal nyomást fejtünk ki az akupontokra.

2. Masszírozás
Körkörösen, állandó nyomáskifejtés mellett történik.

3. Csipkedés
Hüvelyk- és mutatóujjunk hegyével erőteljes nyomást fejtünk ki az akupontokra, de a fájdalomküszöböt nem léphetjük át.

4. Ütögetés
Lazán ökölbeszorított kézzel óvatosan és ütemesen ütögetjük a masszírozandó területet.

5. Szorítás
Hüvelyk-, mutató- és középső ujjunkkal fogunk meg és nyomunk össze nagyobb területet.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat