Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. augusztus 05., szerda, Krisztina napja van. Holnap Berta és Bettina napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésKakaó

A kakaóbab a trópusi Theobroma cacao nevű fa gyümölcsének magja. A növény elnevezésének jelentése "istenek eledele", ami egyben kifejezi, hogy ez az értékes termés az emberiség legfinomabb csemegéje. A kakaóbab feldolgozása során két fontos, ún. köztes termék keletkezik, a kakaómassza és a kakaóvaj. A kakaóbab pörkölése és aprítása után a kakaómasszából préselés útján nyerik ki az aranysárga színű, tiszta kakaóvajat. A kakaómaszából készült csokoládét és a kakaóvajat a szépségipar és a gyógyászat és a wellness területén sokoldalúan felhasználják.

Bőrápolás kakaóval
A kakaó értékes hatóanyagainak elsősorban a bőrápolásban vehetjük hasznát. Igen gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, mangánban. Legújabb kutatások kimutatták, hogy a csokoládéban magasabb koncentrációban fordulnak elő az antioxidánsok, mint a vörösborban, vagy a fekete- és zöldteában, tehát kitűnő antioxidáns forrásunk lehet. A kakaóvaj (és a csokoládé) épp ezért számtalan kozmetikai készítményben megtalálható: testápoló krémek, tusfürdők, kézkrémek, pakolások, szappanok, ajakbalzsamok, samponok hatóanyagaiként.

Hatásai
A kakaóvajas készítmények védelmet nyújtanak a környezeti ártalmakkal szemben, lelassítják a bőr öregedését. A fáradt, igénybevett arcbőr minőségét rendkívül látványosan javítják. Gyorsítják a sérült bőr regenerálódását, mélyen beszívódva puhítják, ápolják bőrünket, valamint óvják a kiszáradástól. Segítségével a kozmetikai készítmények többi hatóanyagai is mélyebbre tudnak beszívódni, ezáltal hatásuk fokozódik. A kakaóvajban található antioxidánsok megvédik a szervezetet az oxidációs sejtkárosodásoktól.

Kakaóvaj otthoni használatra
A legtöbb patikában vásárolhatunk tiszta kakaóvajat, amiből otthon magunk is készíthetünk szépítőszereket. Önmagában is használhatjuk száraz bőr ápolására. Mézzel összekeverve még kiválóbb, tápanyagban gazdag pakolást kapunk. Bőrünk hálás lesz érte!

Érdekességek
- A kakaóvaj rendkívül stabil: nem avasodik, nem szappanosodik hosszú évek során sem.
- Olvadási tulajdonságai is különlegesek: szobahőmérsékleten szilárd, 30 fok fölött lágyulni kezd, testhőmérsékleten pedig teljesen felolvad. Az olvadt kakaóvajhoz pedig könnyebben hozzáférnek a szervezet enzimjei.
- Jó hír a csokoládét kedvelőknek, hogy a kakaóvaj zsírsav összetétele nincs káros hatással a vérzsírokra, sőt egyes vizsgálatok szerint a HDL-koleszterin, vagyis a védő-koleszterin szintet növeli.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat