Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 23., szerda, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésGabonák

Búza
A búza a legfontosabb és egyben leggyakrabban használt gabonaféle. Az a búzaliszt, mely a magfehérjét és a liszttestet hasznosítja, minőség szempontjából fontos anyagokat veszít el. Ezért egészségesebb az a liszt melyet az egész búzaszemből őrölnek. Ezek a teljes kiőrlésűek, melyek tartalmazzák a búzaszem külső rétegeit(korpa) és a csírát. A csíra ásványi anyagokban gazdag E, A vitamin tartalma jelentős. A búzakorpa serkenti a bélműködést és székrekedés esetén hatása kitűnő Az egész búzaszemből pehely magas rosttartalma ellenére könnyen emésztheto, rendszeres fogyasztása növeli a szervezet ellenállóképességét.

A hazánkban kapható búzalisztek jelőlése
Típus     Megnevezés
BL-55     finomliszt
BL-80     fehér kenyérliszt
BL-112     félfehér kenyérliszt
BFF-55     rétesliszt
GL-200     Graham liszt
AD     étkezési búzadara


A rozs
Második legfontossab gabonanövényünk, színe a legsötétebb. Kenyérsütéshez használják elsősorban, gazdag B-vitaminban és jelentős a kálcium és magnézium tartalma is. Rendszeres fogyasztása csökkenti a székrekedés kialakulását. A rostdús rozspehely növeli a szervezet ellenállóképességét, és növeli a fizikai erőnlétet. A rozsliszt alacsony sikértartalma miatt, érdemes finomliszttel keverni.

A hazánkban kapható rozslisztek jelőlése
Típus     Megnevezés
RL-60     Fehér rozsliszt
RL-90     Világos rozsliszt
RL-125     Sötét rozsliszt
RL-190     Teljes kiőrlésű rozsliszt


A kukorica
A kukorica a spanyol és portugál tengerészek közvetítése során került Európába. A kukorica Amerika déli részén alapvető élelmiszer. Magasabb hőmérsékletre és sok napsütésre van szüksége, mint a búzának, ezért Európa déli részén termesztik. Nagyon fontos gabonafajtánk a búza mellett, habár fehérjében viszonylag szegény, de jelentős a vas és E-vitamin tartalma. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A kenyérsütésnél fontos sikér hiányzik bel&őle, ezért búzaliszttel keverve használjuk keny érsütéshez.

A zab
A zabot évszázadokon keresztül termesztették Észak-Európában, de főleg csak állati takarmányként.Az utóbbi években fedezték fel, hogy igen értékes tápanyag, magas fehérje és E-vitamin tartalom jellemzi. Ásványi anyagokban is gazdag. Rendszeres fogyasztása csökkenti koleszterin szintet és serkenti a bélműködést. Kimagasló tápértékű zabból készült pehely és a liszt,mely a tápanyag-összetétele alapján az egyik legnagyobb biológiai értékű A zabkorpa rostanyagokban rendkívül gazdag.

Az árpa
A legősibb gabonafajtánk a búza mellett. Európa-szerte évszázadokon keresztül termesztették és használták kenyér készítésére. Lisztteste gazdag ásványi anyagokban, különösen magas a kálium, kálcium, foszfor, és kovasav tartalma. Jelentős a B1,B6,E-vitamin tartalma. Rendszeres fogyasztása javítja a bélműködést és csökkenti a vérkoleszterin szintet.

A köles

Aprószemű, de értékes gabonanövény. Jelentős az ásványi anyag tartalma. A népi gyógyászok szerint késlelteti az öregedést, javítja a vérszegénységet, szépíti a bőrt. Rendszeres fogyasztása fokozza az immunrendszer működését.

A hajdina (pohánka)

Hosszú ideig feledésbe merült, de az utóbi időben a reformkonyha újra felfedezte. Könnyen emészthető és szervezetünknek fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Lecitin tartalma sem elhanyagolható. Magas rutintartalmánál fogva erősíti a kötőszövetekekt, védi a szív- és érrendszert.

 

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat