Hirdetés


Moksha Cseppek

Moksha Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2018. március 18., vasárnap, Sándor és Ede napja van. Holnap József és Bánk napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésFluor

 

Előfordulása:

A gyógyászatban terápiás anyagnak, kozmetikai cikkeknél (pl. fogkrém) adalékként használatos, a fogszuvasodás megelőzésére. Vulkanikus kőzetekben, tengeri üledékben lelhető fel nagyobb koncentrációban. Elterjedtsége következtében szinte minden vízben megtalálható. A hegyek lábainál nagyobb arányban, mivel a víz és az erózió kimossa őket. Savanyú talajon termelt növények fluortartalma magasabb. Étkezési szokásoktól függően napi 0.2-3,4mg-ot veszünk magunkhoz.

 

Felszívódás, kiválasztódás:

A vízben oldódók gyorsan, míg a táplálékhoz kötött formája lassabban szívódik fel. Gyorsan eloszlik a testben, leginkább a fogak és csontozat raktározza. Normál esetben 1000-4000mg/kg a csontok fluoridtartalma. Nagy részét a vese választja ki, kisebb hányadát széklet és verejtékezés útján.

 

 

Tünetek, következmények:

A fokozott mennyiségű bevitel (5mg/liter) a csontok elváltozásást, törését, lágyrész meszesedését, ízületi fájdalmakat okozhat. Bár egyesek szerint a fluor pont a csontot védi, meggátolja az oszteoporozist. Az alacsony bevitel fogszuvasodást okoz, ezért egyes helyeken fluort adagolnak az ivóvízhez. Ennek optimális mennyisége 1mg/liter. Nemcsak a fogkrém, a tej, gyógyszerek, konyhasó is lehet fluoridtartalmú.

 

 

Kölcsönhatás:

A kalcium gátolja, a magnézium viszont elősegíti a fluor megkötését. Fluoridkezelés hatására csökken a máj és csontok réztartalma, viszont emelkedik a máj és vese vaskoncentrációja. 

 

Celeb fogyás....

Peller Mariann fogyása
Peller Mariann fogyása


 Gombos Edina fogyása!

Jáksó László fogyása
Jáksó László fogyása!

Pataki Zita fogyása 
Pataki Zita fogyása

Ábel Anita fogyása

Ábel Anita fogyása

Támogass minket

 


G.G. AdminVitaminGoogle PageRank
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2014. Artemisinin – Egynyári üröm kivonat