Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. augusztus 05., szerda, Krisztina napja van. Holnap Berta és Bettina napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésB6 vitamin

A B6-vitamin (piridoxin) feladata:
A B6-vitamin (piridoxin) létrehozza a májban a transzaminázokat, melyek szabályozzák a fehérjék felhasználását. A mai ember jóval kevesebbet mozog, így a fehérje túlzott elhasználásával nincs gond, viszont sokkal stresszesebb életet él, így sok-sok piridoxinra lenne szükség. Ez felélénkítené az aminosavakat, amitől megnyugszanak az idegek és boldogok leszünk. Lehetőleg riboflavinnal (B2-vitamin) együtt szedjük, mert enélkül csak a negyede szívódik fel. Nagyon jó megoldás a sörélesztő, mely tartalmazza a B-vitaminok optimális arányát. Biztosítja a nátrium és kálium egyensúlyát a szervezetben. Túl sós étel esetén segít a folyadék kiürítésében, amit egyébként a nátrium visszatartana. Ezért fordul elő B6-vitaminhiánynál, hogy a víz és a folyadékok lerakodnak a has és más helyekre. Ami elég kellemetlen tud lenni, sportolók pedig gondolkodóba esnek, hogyan szabaduljanak meg a zsírpárnának hitt víztömegtől.

B6-vitamin (pyridoxin) mikroszkóppal.


A B6-vitamin (piridoxin) hiányjelenségei:
B6-vitamin (piridoxin)
Koncentrálási nehézségek, keringési zavarok, fáradtság, izomgyengeség, ízületi gyulladás, depresszió, szorongás, idegesség, ingerlékenység, kar- és lábzsibbadás.

A B6-vitamin (piridoxin) hogyan jut a testsejtekbe?
A B6-vitaminnak három fajtája létezik. A piridoxin növényi, a piridoxál illetve piridoxamin, melyek állatiak és foszfort tartalmaznak. A növényi a májba és a testsejtekbe jutva foszforizálódik. Az állati eredetű először megszabadul a foszfortól és utána folytatja útját. Amennyiben kevés B-vitamint tartalmazó (zsíros kolbász, fehér kenyér, fényezett rizs, édesség) élelmet fogyasztunk, legaktívabb fehérjéink értéktelenné, romboló hulladékká válnak. Különösen igaz ez a triptofán, metionin és glicin fehérje esetén, melyek az agy, idegek és hormonok anyagcseréjében felelősek. Nélkülük nem tudnánk örülni, lelkesedni, bizakodni. Piridoxin nélkül a triptofán sem alakul át niacinná.

A B6-vitamin (piridoxin) napi szükséglete:
2-3mg, de stressz, havi vérzés, terhesség, szívpanaszok, öregség, alacsony vércukor vagy antibébi tabletta szedése esetén több kell. Gyerekek, felnőttek, fiatalok: 5-10mg. Aki feszültségben él, annak pedig ennél több kell.

Piridoxint tartalmazó élelmek:
Máj, szójabab, búzacsíra, dió, hal, banán, paraj, teljes őrlésű gabona.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat