Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. augusztus 05., szerda, Krisztina napja van. Holnap Berta és Bettina napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésB5 vitamin

A B5-vitamin (pantoténsav) feladata:
A B5-vitamin (pantoténsav) lebontja a zsírt, csökkenti a stresszt, megakadályozza a gyulladásokat, energiát termel, szellemi frissesség, koncentráció fokozása, egészséges haj és bőr, dús és színes haj, ép idegek, a végtagjaink jó vérellátásának a biztosítása. A karcsúság és a jó közérzet vitaminjának is hívják.

B5-vitamin (pantoténsav) mikroszkópos felvételen.A pantoténsav hiány okozói:
Táplálkozási szokásaink megváltozása is hozzájárult, egyes emberek súlyos pantoténsav hiányához. Anyagcsere szakemberek ezt ugyan nem ismerik el, pedig így van. Jó lenne ha ez változna a jövőben és egyre több ember kaphatna friss és hiteles képet. Nos én most elmondtam az igazat, de jó lenne, ha mindenkihez eljutna az igazság. Ez állampolgári jogunk. A mai felgyorsult világunkban egyre kevesebb időnk van, ezt nem is kell nagyon részletezni. Ezért egyre kevesebbszer főzünk otthon magunknak, inkább megvesszük az előre elkészített vagy félkész ételeket a boltban. Fagyasztott, mélyhűtött kaják, készételek (amit csak melegíteni kell a mikróban), konzervek, UHT tej, fényezett rizs, sütemények stb. Ezek már mind feldolgozott élelmiszerek, pedig a pantoténsav csak nyers élelmiszerkből pótolható megfelelő mennyiségben. Ezért lenne fontos a nyers élelmiszerek fogyasztása és csak akkor feldolgozott terméket enni, mikor tényleg nagyon sietünk és nincs időnk semmire. Gondolom felvetődött a kérdés, akkor miért is kell feldolgozni? Nagyon kézenfekvő a válasz. A gyártók érdeke is azt diktálja, hogy egy termék minnél tovább megőrizze a minőséget, azaz eladható legyen. Déligyümölcsöknél (lehetne mást is említeni, nemcsak erre érvényes az alábbi állítás) ugye legalább egy hét telik el a leszedéstől a szállításon keresztül addig, amíg a vásárló megveszi és hazaviszi. Ilyenkor leszedik a zöld banánt vagy narancsot és kezelik felületkezelő anyagokkal és érlelésgyorsítóval, hogy a boltok polcaira már a szép érett gyülölcs kerülhessen. Ez is külön szakma ám, hogy pont akkorra érjen meg, ne korábban és ne később. Az is előfordulhat, hogy a húsnak vízíze van, túlságosan fakó stb. Ezeken és más problémákon könnyen lehet segíteni ízfokozók, hormonkezelés, csomagolás, mesterséges adalékanyagok segítségével. Így egy vizes, íztelen húst úgy feljavíthatunk, mintha semmi baja sem lenne. Persze mindennek ára van: nem elég, hogy becsapják a vásárlót, még az egészségét is károsítják. Van aki kifejezetten az ízfokozók, nitrátok és egyéb ipari vegyszerek miatt lett allergiás, vagy más betegsége fejlődött ki ennek következményeképpen. Amerikában annyira siralmas a helyzet, hogy pl. aki nem akar génmanipulált szóját enni, inkább megveszi az import terméket. Ott ugyanis nem kötelező a génkezelt termék megjelölése! Így aztán el sem lehet dönteni, valójában mi is kerül az asztalra?! Nem véletlenül tiltakoznak az E számok (E450, E250, E123 stb.) ellen sem!

A hiány első jelei:
Tanulási nehézségek, hajhullás, őszülés, ízületi fájdalmak, ingerlékenység, szorulás, szempanaszok.

Következményei:
Aki reggeltől estig stresszben él, sportolók, háziasszonyok, sokgyermekes anyák: ha felélik a mellékvesekéreg B5-vitaminjait, akár az idegösszeroppanás határáig is eljuthatnak.

Hogyan jutunk hozzá?
A finomított élelmiszerek (fényezett rizs, fehér kenyér stb.) nagyon keveset biztosítanak belőle. Érzékeny is, hőkezelésre, savakra, lúgokra. Nézzük, miben van elég pantoténsav: máj, búzakorpa, pisztráng, napraforgó, sajt, diófélék, teljes őrlésű gabona, teljes tej.

A B5-vitamin (pantoténsav) napi szükséglete:
Gyerekek, felnőttek, fiatalok: 5-10mg. Aki feszültségben él, annak pedig ennél több kell.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat