Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 26., szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésB3 vitamin

Különleges vitamin:
Nikotinsav és nikotinamid formájában jelenik meg. Vízben oldódó, fehér anyag. Hő, savak, lúg, sőt még az ibolyántúli sugárzás sem árt, ennek a nitrogéntartalmú molekulának, mert olyan egyszerű a felépítése. Ennek további előnye, hogy a nagy molekulákkal ellentétben, a szabad gyökök nem tudják szétbontani. Fantasztikus gyorsasággal képes betegségeket gyógyítani, melyet csak a C-vitaminhoz lehet hasonlítani.

B3-vitamin (niacin nikotinamid) elektromikroszkóp alatt.

B3 vitamin
 
Feladata:
Egyike azon anyagoknak, melyek részt vesznek az elektronok továbbításában és az energiatermelésben. A niacinenzim a riboflavinenzimmel olyan hidat alkot, melyen szabadon áramlanak a hidrogénatomok. Niacin nélkül a szöveteink gyorsan elhalnának. Amennyiben bőséges, nagy értékű táplálékot veszünk magunkhoz, niacinmolekulák billiói fognak befolyni a sejtjeinkbe. Ellátva ezzel az energiatermelést és az izomtevékenységet.

Hatása:
Egyetlen vitaminként, része a hormonális folyamatainknak, egészen közel merészkedve lelkünk határvidékéhez. Egyrészt a testünk fűti, másrészt a pszichét nyugtatja. Elsősorban élelmiszereinkből vonja ki az elegendő mennyiséget. Mikor ez kevésnek bizonyul, hozzányúl a triptofán készletekhez és annak minden 60 grammjából 1 gramm niacint készít. Ezzel csak akkor lesz probléma, ha nagyon leapad a triptofán, amit a nyugtatásra, alvásra, lelki egyensúlyunkra talált ki a természet. A többi fehérje mind az ellenkezőjét, vagyis izgatást vált ki, ezért nagyon-nagyon fontos a triptofán. A niacin ezen kívül még tágítja a véredényeket, tehát csökkenti a vérnyomást, felszabadítja a zsírsavakat, ezáltal csökken a koleszterin.
 
Napi niacinadag:
Gyerekek, fiatalok: 5-12 mg, nők: 13-15 mg, férfiak: 15-20 mg. A nehéz fizikai munkát végzők és terhesek még pár mg-ot vegyenek magukhoz.

Niacintartalmú élelmiszerek:
Sörélesztő, földimogyoró, máj, hal, baromfi, szív, teljes őrlésű gabona, mandula, gomba, szójabab. A cukor, édesség, édes italok fogyasztása, niacinveszteséget okoz.
 
Hiányjelenségei:
Fáradékonyság, étvágytalanság, bőrelváltozások, bőrbetegségek, izomgyengeség, rossz szájszag.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat