Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. szeptember 25., péntek, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésB12 vitamin

Feladata, felépítése:
Középpontjában egy kobaltion található, ami egyik vitaminunkra sem jellemző. Vajon miért alkotta meg így a természet? Ezt a mai napig sem sikerült kideríteni.
Egyetlen funkciója, hogy összetartja a B12-vitamint emberben és állatban egyaránt, az anyagcserében ugyanis nincs szerepe. A fehérje, zsír és szénhidrátok anyagcseréjében is részt vesz a C-vitaminnal, folsavval, pantoténsavval. A folsav kolinná alakítását segíti és szervezetünk vaskészletét is képes feljavítani. Elősegíti az A-vitamin beépülését, más anyagokkal együtt pedig felélénkíti az életünket. Az agy- és idegrendszerre, a szellemi frissességre hat, életörömöt, optimizmust hoz, elviseljük a stresszt, a vörösvértestek építésénél és a csontfejlődésnél is jelen van.

Itt pedig a B12-vitamin látható.


Útja a testsejtek felé:
A bél nyálkahártyája különbséget tesz vitamin és nyomelem között. A vitaminokat átengedi, míg a nyomelemeket elszállítja egy fehérje. Mivel a B12 középpontjában egy kobaltion található, így nyomelemnek számít jelen esetben és elszállítja egy fehérje a vékonybélbe. Itt a gyomorfal által termelt intrinsic factor szétválasztja a szállító fehérjétől, majd a csípőbél nyálkahártyájához viszi, ahol zsilipeken keresztül a vérbe jut.

Hiányjelenségei:
Járási nehézségek, depresszió, állandó idegesség, fáradtság, karok, lábak zsibbadása, szájgyulladás, rossz testszag, menstruációs panaszok. Figyelem! B12-vitaminhiány folyamatosan alakul ki, az első tünetek csak 3-6 év múlva jelentkeznek.

Napi adagja:
Gyerekeknek: 1-3mcg, felnőtteknek: 2-4mcg, gyereket váró nőknél 5mcg.

Pótlásuk élelmiszerekből:
Máj, csirkemáj, májpástétom, osztriga, hering, makréla, szardínia, tojássárgája, hús, baromfi, tej. A cukrok, édességek megzavarják a bélflórát, ezzel együtt a B12-vitamin felszívódását. Többszöri kis adagok akár 80%-át képesek vagyunk elraktározni, míg egyszeri nagy adag esetén ez csak 8-10%. Kalciummal segíthetjük elő a felszívódását.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat