Hirdetés


Moksa Cseppek

Moksa Cseppek

Természetes fogyás lemodások nélkül.

 

3 Testőr kapszula

Fogyjon a 3 testőr kapszulával

 

Hidrogén ital


Hidrogén ital a Flavin7-től.

Névnap

Ma 2020. augusztus 06., csütörtök, Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.

www.vitaminbank.hu

Ha tetszik az oldal, kérlek helyezd el oldalad forrásában az alábbi kódot. Természetesen nem kötelező. Így fog kinézni: Vitamin

BelépésCímlap Bőrápolók A bőrápolásról
A bőrápolásról

Hogy milyen a bőrünk az nagy részt a géneken múlik, de az életmód, a táplálkozás, s természetesen a rákent kozmetikumok is befolyásolhatják az állapotát.Környezeti hatások:
Akik jóba vannak magukkal, egészségesen élnek, étkeznek, kevés kozmetikummal, csodaszerek nélkül is fiatalabbnak nézhetnek ki önpusztító életet folytató kortársaiknál.
Sok minden árthat a bőrünknek:
- a tartós kimerültség,
- a folyamatos stressz,
- az éjszakázás,
- a helytelen táplálkozás,
- a káros szenvedélyek (dohányzás, alkohol)
- a nem megfelelő kozmetikumok,
- az egész napos smink,
- a tűző napsugarak, ezek valamennyien nyomokat hagyhatnak a bőrön.

A szép, egészséges bőr rendszeres ápolást igényel:
- naponta meg kell tisztítani a szennyeződésektől,
- védeni kell a szélsőséges időjárási hatásoktól, a környezeti ártalmaktól (tűző napfény, szél, hideg, füst, vegyi anyagok),
- óvni kell a kiszáradástól,
- bizonyos kor után a regenerálásáról, táplálásáról sem árt gondoskodni.
Ahhoz, hogy ne vásároljunk össze-vissza, sokszor teljesen felesleges készítményeket, s főleg, hogy a bennük lévő különféle vegyi anyagokkal ne terheljük a bőrt, nem árt tudnunk, hogy egyáltalán milyen kozmetikumra van szükségünk. Egy azonban biztos: minél több kozmetikumot használ valaki, annál inkább megnő az allergia kialakulásának veszélye.

Mi legyen kéznél?
Hogy milyen kozmetikumra van szükségünk az a bőr típusán kívül az életkortól, az időjárástól, s persze az egyéni igényektől is függ. A szappan, a sampon, a fogkrém, a dezodor minden fürdőszoba természetes tartozéka kell, hogy legyen. S mi kell még?

Kisbabáknak:
Popsikenőcs, olaj

Kisgyerekeknek:
Zsíros védőkrém a hideg szél ellen, szükség esetén fényvédőszer Kamaszoknak: arctonik (minimális alkoholtartalommal, vagy alkoholmentes), bőrradír, fertőtlenítő, gyógyító fedő korrektor a pattanásokra, szükség esetén nyugtató gél, vagy hidratálókrém, fényvédőszer.

18-35-40 év között:
Hidratáló krém, testápoló, bőrradír, szükség esetén növényi olaj , fényvédőszer, kézkrém, frissítő pakolás, növényi olaj, (zsíros bőrűek: ld. kamaszok).

35-40-55 év:
Hidratálókrém és olaj, vagy tápláló zsírosabb krém, testápoló, bőrradír, szükség esetén fényvédőszer, A-, E-vitaminos kézkrém.

55 felett:
Liposzómás hidratálókrém, tápláló zsíros krém, vérkeringést fokozó, regeneráló pakolások, bőrradír, testápoló, A-, E- vitaminos kézkrém.

Férfiak:
Borotvahab, arctonik, szükség esetén peeling, nyugtató gél, fényvédőszer.

Mit kell tudni a kozmetikumokról?
Az emberek általában túl sokat várnak a szépségápoló-szerektől, nagyon gyakran hiányzó önfegyelmük pótszereként vásárolják azokat. A gyártók kihasználják e restséget, s mivel a piaci szempontok is az egyre "újabb" és "újabb" termék előállítására késztetik őket, mind többféle kozmetikum fogyasztására ösztönöznek. Aki vigyáz a bőrére nem vásárol össze-vissza, nem dől be a reklámoknak, megfelelően informálódik és a saját érdekei szerint választ a kozmetikumok közül.

Az összetevők listája sok mindent elárul:
A reklámok között egyáltalán nem könnyű eligazodni. Ahhoz, hogy valóban jó terméket vásároljunk, meg kellene tanulnunk értelmezni az összetevőket. De teljesen biztosak a minőséget illetően még akkor sem lehetünk. A kozmetikumok tesztelésekor (ÖkoTest) ugyanis gyakran olyan bőrkárosító anyagokat is kimutatnak, amelyek nem szerepelnek az összetevők listájában.

Nem árt, ha tudjuk:
Tévhit, hogy a jó minőségű krémeknek ára van. A Németországban működő fogyasztóvédelmi szervezet (Öko Test Magasin) rendszeresen közzéteszi vizsgálatainak eredményeit, s bizony nagyon sok esetben a piacvezető cégek agyonreklámozott termékeiről derül ki, hogy nem ütik meg jó minősítést, s a legolcsóbb kozmetikum viszi el a pálmát. Ezért is tanácsos a szépségápolószerek vásárlásánál nem csak az árakat, de az összetevőket is összehasonlítani egymással.

Másik tévhit, hogy annál jobb egy készítmény, minél több összetevőből áll.
A termékek csomagolásán feltüntetett anyagok nagy része ugyanis csupán segédanyag (konzerválószer, emulgálószer, adalékanyag, színezőanyag illat stb) és a leginkább ezek azok a kritikus anyagok, amelyek felelősek lehetnek a különböző kellemetlen mellékhatásokért, az allergiás reakciókért. A nők inkább az illatos és a finom állagú krémeket választják, pedig a tapasztalat szerint a bőr jobban tolerálja az illatmentes, a szintetikus emulgáló- és konzerváló anyagoktól mentes emulziókat. Ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy egy krém igazi értékét legalább 80 százalékban az alapanyagok minősége határozza meg, s a nagyon jó hatóanyag sem érvényesül, ha az alapanyag minősége nem megfelelő. Vásárláskor nézzük meg, hogy milyen anyagok szerepelnek legelől az összetevők felsorolásában.

Sokszor nem a krémen múlik, hogy a várva várt hatás elmarad.
A bőr víztartalmától is függ ugyanis, hogy egy krém mennyire szívódik fel a bőrbe. A bőrünk fonnyadttá válik, akárcsak a növények, ha nem iszunk eleget (2 liter folyadék naponta). Ahhoz, hogy a krém optimálisan felszívódhasson a száraz érzetű legfelső szarurétegeket el kell távolítani (peeling, bőrradír). Amikor is a homlok, orr, ál vonala zsírosabb a többinél vegyes típusú a bőr. Nyilvánvaló, hogy a különböző tulajdonságú területeket nem egyformán kell krémezni. Az érzékeny, allergiára hajlamos bőrű egyéneknek csak a kevés és jól beazonosítható összetevőkből álló készítmények közül tanácsos választani. Ne felejtsük el, hogy a bőr állapota házilagosan, az éléskamrában található szerekkel is javítható, szépíthető.

 

Támogass minket

 


G.G. AdminVitamin
Copyright © - Minden jog fenntartva. VitaminBank.hu 2007 - 2019.
Artemisinin – Egynyári üröm kivonat